Terhes o acuză pe Birchall de minciună. Informații de culise din PE după ce magistrații au făcut apel la Predoiu

Europarlamentarul Cristian Terheş a acuzat-o pe Ana Birchall, fostul ministru al Justiţiei, de minciună şi dezinformare în ceea ce priveşte rapoartele GRECO. 

"Văd că două asociaţîi de magistrați ii cer lui Iohannis, Orban și Predoiu "măsuri rapide" pentru a "repune" legile justiției în acord cu "statul de drept", citând în acest sens rapoartele Comisiei de la Veneția, GRECO și MCV. Cel puțin una dintre aceste asociații a mințit și dezinformat aceste foruri internaționale, punându-le într-o situație foarte delicată, pentru că și-au asumat în aceste rapoarte poziții contrare adevărului, compromiţându-le reputația. În cazul Comisiei de la Veneția, cel puțin, aceasta și-a corectat unele poziții din raportul preliminar în raportul final pe legile justiției și în urmă unei corespondențe pe care am avut-o cu ea anul trecut, când eram în SUA. Săptămâna viitoare am să va dau mostre de asemenea minciuni și dezinformări", a scris Cristian Terheş pe Facebook. 

"Ministerul Justiţiei trebuie să răspundă"

"Din discuțiile pe care le-am avut, mai ales de când sunt europarlamentar, cu GRECO, Comisia de la Veneția și Comisia Europeană, în care le-am punctat erori grosolane din rapoartele pe România, scuză lor a fost că respectivele informații eronate le-au primit de la Ministerul Justiției din România. Cu privire la aceste dezinformări Ministerul Justiției va trebui să răspundă public.

A venit timpul să se facă lumina și să vadă toți românii cum sunt mințite și dezinformate aceste instituții internaționale de grupuri de interese din România care, sub pretextul apărării statului de drept, de fapt subminează democrația și statul de drept din România în vederea menținerii controlului asupra justiției", a mai scris europarlamentarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel