Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Terenurile neîngrijite, problemă pentru Bucureşti. Daniel Florea: Impozitele şi amenzile, foarte mici. Legea, prea permisivă

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a vorbit, la DC News, despre problemele administrației locale în legătură cu terenurile abandonate și impozitele încasate.

„Spre exemplu, ai un teren care a aparținut unei foste fabrici, că în momentul acesta, în București nu mai există fabrici pe nicăieri. Și, acel teren a fost cumpărat, la un preț derizoriu pentru valoarea lui reală și stă degeaba. Amenda pe care o poți da proprietarului terenului este mult mai mică decât valoarea pe care el ar trebui să o plătească pentru a îl curăța. În momentul în care tu îl amendezi de mai multe ori, de obicei sunt pe societăți comerciale, și începi să-l execuți, intră în faliment.

Eu am societăți comerciale care dețin terenuri sau grădini, fosta fabrică de bere Rahova de exemplu, sunt societăți comerciale care sunt în faliment de 10 ani. Nu am nici un control pe ele, nu pot să fac nici un fel de act de executare silită, nu o pot scoate la vânzare, îl amendez degeaba că nu plătește nimic... și nu este singulară povestea. Este prea permisivă legislația cu cei care nu vor să valorizeze în beneficiul comunității proprietatea pe care o au. Eu știu că el ar vrea să primească 2.000 de euro pe metru deși l-a cumpărat cu 20 de euro pe metru dar nu vine nimeni să construiască acolo...”, a spus Daniel Florea.

Discrepanțe majore

„O vilă din Cotroceni se scoate la vânzare cu un milion de euro, plătește impozit asemănător cu un apartament de trei camere... Ar trebui să plătească impozit conform grilei notariale. Era un banc care este foarte amar și care spune că Legea este o barieră: Cățeii trec pe sub ea, armăsarii o sar și boii se opresc. Cred că ar trebui să avem mare grijă cu lucrul ăsta și să facem bariera asta la fel pentru toți”, a mai spus edilul. 

Vezi și: Amenzi circulație. Principiul răspunderii obiective schimbă totul. Consilier în siguranță rutieră: Se anulează sancțiunea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel