Terapia prin escaladă, impact uriaș asupra copiilor nevăzători. Rezultate incredibile

Sursa: ClimbAgain
Sursa: ClimbAgain

Un nou studiu arată că terapia prin escaladă crește gradul de independență al copiilor și tinerilor cu deficiențe de vedere.

Expunerea la activități sportive de escaladă și interacțiunea cu tineri și copii valizi îi face pe tinerii și copiii cu diverse tipuri de deficiențe de vedere să fie mai încrezători în forțele proprii, le sporește gradul de independență, devin mai mobili și mai descurcăreți. Acestea sunt rezultatele unui studiu de impact al terapiei prin escaladă pentru copii și tineri cu deficiențe de vedere din toată țara, prezenți la cea de-a 5-a ediție a Festivalului de Cățărat - Puternici Împreună.

Studiu realizat pe 70 de copii de la toate cele 7 școli speciale din țară

Studiul a fost realizat de Reveal Marketing pe un eșantion de 70 de copii și tineri care provin din toate cele 7 școli speciale pentru deficienții de vedere din România, care au participat la finalul anului trecut, alături de copii și tineri valizi, la cel mai mare eveniment de incluziune prin escaladă organizat în România.

Rezultatele studiului

După ce au urcat pe peretele de escaladă Climb Again - 94% dintre copiii cu deficiență de vedere sunt mai siguri pe ei și pot face lucruri singuri, fără ajutorul celor din jur, o creștere de 24% măsurată prin sondaj telefonic înainte și după eveniment. Încrederea în sine a crescut cu 11%, la fel și optimismul. Evenimentul i-a ajutat și din perspectiva socializarii - aducand o creștere de 13% a prieteniilor din afara școlii. Impactul s-a văzut și în planurile lor de viitor, ei visand la cariere dintre cele mai diverse - de la fotograf la cantaret, de la designer vestimentar la bucatar.

Ce spune Claudiu Miu, fost campion național și balcanic de escaladă

"Cu fiecare ediție de Festival – Puternici Împreună, suntem din ce în ce mai puternici. Rezultatele studiilor de impact pe care le realizăm după fiecare eveniment ne oferă date care ne argumentează că terapia prin escaladă este benefică copiilor și tinerilor cu deficiențe de vedere. În primul rând prin simplu fapt că avem încredere că vor ajunge sus, în vârful peretelui de escaladă, copiii prind încredere în ei. Sunt capabili să meargă singuri la școală, sunt dornici să interacționeze cu alți copiii tipici, sunt mai optimiști", a declarat Claudiu Miu, fost campion național și balcanic de escaladă și fondator și președinte Climb Again.

Festival de activități sportive

"Sub deviza "Puternici Împreună", Asociația Climb Again a organizat un festival de activități sportive: escaladă pe perete vertical, activități specifice unui parc de aventură și tiroliană, toate având ca beneficiari direcți copiii și tinerii cu deficiențe de vedere. Participanții au fost împărțiți în echipe mixte (văzător - nevăzător) și toți copiii au experimentat cele trei circuite, sub supravegherea instructorilor din Lotul Național de Paraclimbing și a voluntarilor", se arată întru-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel