Teoria conspirației care stă în spatele protestului anti-Roșia Montană de la Câmpeni

Sindicatul Viitorul Mineritului condamnă public protestul ONG-urilor, care a avut loc sâmbătă, în Câmpeni, despre care spune că a fost fabricat.

SVM susține că ONG-urile au fost plătite să organizeze protestul anti-Roșia Montana de la Câmpeni, fiind aduși oameni din toată țara, deși protestul ar fi trebuit să fie al localnicilor.

Condamnăm public protestul ONG-urilor de astăzi din Câmpeni. “Fără forță nu facem nimic. Trebuie să mergem la Roșia Montană și să-i scoatem afară din țară. Avem și coase, și securi și topoare, avem tot ce ne trebuie” – iată ce am văzut la televizor că s-a declarat azi la Câmpeni. ONG-urile instigă la violență, amenințându-ne că vin peste noi la Roșia Montană să ne scoată cu forța afară din țară!

Nu este posibil așa ceva, într-un stat de drept! Solicităm autorităților să ia măsuri urgente de a asigura pacea socială în zona Munților Apuseni. Este dreptul nostru de cetățeni ai României de a cere locuri de muncă și de a crede în dezvoltarea zonei prin minerit.

Mai mult, SVM aduce probe că protestul “moților din Câmpeni” este unul fabricat de către ONG-uri, finanțate să organizeze acest gen de proteste.

Membrii Sindicatului ”Viitorul Mineritului” au avut inițiativa de a observa toate mijloacele de transport care au intrat astăzi în localitatea Câmpeni și au constatat că zeci de mașini și autocare cu numere de Cluj, București, Timisoara sau alte orașe transportau oameni la protestul ”localnicilor din Câmpeni”.

Pentru a susține afirmațiile pe care le face SVM publică câteva poze în care mai mulți oameni așteaptă să se urce în autocare.

 

SVM publică și două capturi de ecran ale unor informații privind costurile de transport pentru fiecare protestatar.

În ultimele câteva zile am văzut cum activiștii ecologiști s-au mobilizat pe internet, pentru mitingul de astăzi.

La Cluj, încă de la începutul săptămânii, la sediul activiștilor s-au făcut înscrieri pentru microbuze și autocare, care să transporte ”localnicii” la marșul de protest din Câmpeni.

Iată dovada: https://www.facebook.com/alburnusmaior/events?ref=stream&hc_location=stream

Și la București s-au făcut pregătiri serioase pentru prezența ”localnicilor” astăzi la Câmpeni. Iată dovada: https://www.facebook.com/alex.gheorghe.988?hc_location=stream

”Vedem cum în ultimele săptămâni, aceste ONG-uri încearcă cu disperare să impună ideea falsă că minerii și oamenii din Apuseni nu își doresc minerit. Vedem cum Piața Universității din București s-a mutat la Câmpeni, pentru că trebuie să demonstreze că ”localnicii ar fi împotrivă”. În zona Munților Apuseni oamenii își doresc minerit. Speranța noastră într-un trai mai bun se leagă de minerit, pentru că știm că este singura noastră șansă la dezvoltare. Moții au demonstrat acest lucru atât la referendumul de anul trecut, cât și prin zecile de mii de înscrieri la Grupul de Susținere a Sindicatului ”Viitorul Mineritului”, sau prin manifestul moților semnat de primarii din cele 45 de localități din Munții Apuseni, care au cerut repornirea mineritului la Roșia Montană”, mai spune sindicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel