Eugen Teodorovici: Tactică de a dezinforma românii. Eronat și total mincinos

Ema Apostu / 05 sep 2019 / 11:23

Eugen Teodorovici a vorbit despre ideea care s-a răspândit într-o parte a mediei, potrivit căreia ar încerca să îi verifice pe românii din străinătate prin sistemul ANAF online.

"M-aş bucura să nu mai existe acea mică parte a mediei care să interpreteze greşit astfel de măsuri care se află în toate statele europene civilizate. Sunt practici europene pe care şi noi le aplicăm în România. A fost aceeaşi tactică de a dezinforma românii, mai ales pe cei din afara țării, cum a fost şi în cazul acelei directive europene care trebuia transpusă în România, cu sume de bani trimise în ţară. Românilor li s-a spus, într-un mod eronat şi total mincinos, că cineva doreşte să impoziteze acele sume trimise în ţară. Este o obligaţie europeană pentru ca, în cazul acelor sume, peste un anumit prag, să fie menţionată provenienţa pentru a evita activităţi de terorism sau alte astfel de activităţi", a declarat Eugen Teodorovici.

Ieri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat o simplificare a relaţiei cu ANAF în urma căreia românii din țară și din străinătate își pot verifica electronic o serie de documente fiscale. Aceștia vor putea accesa în Spaţiul Privat Virtual (SPV) declaraţii de înregistrare fiscale, evidenţa creanţelor fiscale, notificări sau certificate de rezidenţă.