Demitere Mișa. Vâlcu: ”Asta este miza”

Viorica Dăncilă ar putea să îl demită, astăzi, pe șeful ANAF, Ionuț Mișa, conform unor surse citate de Antena 3.

Posibila demitere vine după ce ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, i-a cerut demiterea acestuia într-o scrisoare trimisă premierului la sfârșitul lunii decembrie. De asemenea, Liviu Dragnea a spus că la ANAF "vom scutura pomul", dacă rezultatele nu sunt satisfăcătoare.

Conform sursei citate, Eugen Teodororovici cere demisia şefului ANAF din cauză că ar fi nemulţumit de activitatea acestuia. În luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenţionat pe Mişa că va trebui să respecte ţintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ţinte stabilite chiar de Mişa în 2017, când acesta a îndeplinit funcţia de ministru al Finanţelor. În luna iulie a anului trecut, Teodorovici a repetat avertismentul şi a spus că Mişa trebuie să lucreze "foarte, dar foarte mult" pentru a se ridica la nivelul său de exigenţă şi nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mişa în 2017.

Miza demiterii lui Mișa

Nu e nicio miză. Îl schimbă și gata! Ar fi o miză introducerea mai rapidă a sistemului online pentru casele de marcat, care a fost întârziat de ANAF, cu sprijin politic evident, timp de 7 ani. Începând din noiembrie a fost, totuși, introdus acest sistem de raportare online, ar trebui la TVA să mai crească. Dacă vorbim de marii contribuabili, să nu uităm că 51% din PIB este generat de multinaționale, de companii străine. Statistica nu ajută. Aceste companii au venit în România și pare că sunt de sfinți”, a explicat jurnalistul Val Vâlcu în emisiunea ”Obiectiv”, de la Antena 3 de joi după amiaza.

Citește și:

Teodorovici, demitere șef ANAF. Chirieac: Un lucru este evident

Nunți impozitate. Elena Cristian: Ce i-a scăpat domnului Mişa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel