EXCLUSIV  Teodorovici dă exemplu Ungaria. Referire la Iohannis: Noi, aici, avem ghinion!

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici a discutat despre abordarea unilaterală la nivel instituțional, dând drept exemplu Ungaria, în cadrul dezbaterii UPGRADE ROMANIA: MARILE PROIECTE DE INVESTIȚII ÎN 2019, organizată de Trustul de presă DC Media Group.

"Abordarea unilaterală la nivel instituţional este un aspect foarte important. În loc ca invesţiile strategice naţionale să reprezinte automat o obligaţie pentru tot ce înseamnă vertical şi orizontal... Dacă Guvernul spune pentru noi este prioritar proiectul de la infrastructură x. În momentul acela, toate componentele zonei publice trebuie să meargă pe aceeaşi direcţie. Din păcate, la noi în administraţie, încep exact invers, blocajele (....) Mă uit aproape de noi, în Ungaria. Domnule, când spune preşedintele ţării - noi aici avem ghinion - "vreau să fac acel proiect", întreaga ţară de sus până jos se corelează cu acel obiectiv şi fac un concurs pentru a rezolva repede problemele de autorizaţii, avize, exproprieri, tot ce înseamnă că investitorul să vină în acea ţară", a declarat Eugen Teodorovici.

La evenimentul organizat de DC Media Group mai participă premierul Viorica Dăncilă și Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Niculae Bădălău, Ministrul Transporturilor.

De ce marile proiecte de investiții bat pasul pe loc, ce lipsește pentru ca România să dețină o infrastrucută performantă, care sunt viitoarele surse de finanțare pentru marile proiecte și care sunt sumele de care România are nevoie pentru a finaliza proiectele demarate până în prezent, sunt câteva dintre temele care vor fi abordate la dezbaterea organizată de DC Media Group.

Întreaga dezbatere poate fi urmărită mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel