Urmărește emisiunea live


Teodorovici critică programul de guvernare PNL: Au făcut schimb de lecturi SF cu Barna

Ludovic Orban FOTO AGERPRES
Ludovic Orban FOTO AGERPRES

Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat, duminică, referitor la programul de guvernare, că PNL a fpcut schimb de lecturi SF cu Dan Barna și că liberalii au venit numai cu vorbe goale.

Dacă la pomul lăudat să nu te duci cu sacul, nici de la liberali să nu te aștepți la prea multă profunzime. De câteva zile bune dibacii liberali ai finanțelor îşi tot anunţă -fanii- că urmează -lucruri fantastice pentru România-. Văd programul de guvernare publicat joi, 24 octombrie, în lumina acestui anunț. Și nu știu dacă să râd eu sau dacă liberalii ne iau pe noi toți în râs. Nu știu nici dacă PNL a făcut schimb de lecturi SF cu Dan Barna. Dar iată cum arată, pe scurt, secțiunea dedicată finanțelor, cu acele lucruri -fantastice- amintite ca un -teaser- de film cu buget redus în care joacă actori de categorie B. În afară de câteva măsuri copy-paste preluate din guvernarea noastră, găsim multe vorbe goale, multe obsesii neo-liberale în care nu mai cred nici cei care le-au promovat în Vest", a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook, conform Mediafax. 

Liderul social-democrat susține că PNL vrea revenirea la austeritate

„Multe platitudini şi ambiguităţi menite a ascunde adevăratele intenţii: revenirea la austeritate, la o paradigmă rigidă şi contabilicească, la un model economic care să condamne România a rămâne cu aşa-zisul avantaj competitiv al salariilor modeste în detrimentul unui model de dezvoltare expansiv, care să recupereze mai rapid decalajele faţă de media UE şi care să încurajeze o creştere economică mai incluzivă, cu redistribuire mai corectă a beneficiilor şi cu reducerea inegalităţilor şi a sărăciei. E un banc cu diferența între teorie și practică. Cam așa e și cu măsurile din zona de finanțe cuprinse în programul PNL. Pe obsedații de neo-liberalism care au scris sau vor să implementeze ce scrie în compunerea depusă în Parlament, îi invit să urmărească situaţia actuală din America de Sud, mai ales din Chile, modelul pentru mantra lor, unde inegalităţile sociale au dus la o explozie socială fără precedent de la anii dictaturii lui Pinochet, în condiţiile în care acest stat este considerat îndeobşte cel mai avansat economic din respectivul continent, fiind inclusiv membru OECD", a subliniat Teodorovici.

PNL a depus în Parlament programul de guvernare și lista miniștrilor pentru formarea noului Guvern.

Măsuri propuse de PNL

Liberalii propun câteva măsuri urgente, printre care abrogarea recursului compensatoriu și desecretizarea documentelor din MAI privind mitingul din 10 august.

„• Adoptarea Ordonanței de Urgență privind restructurarea Guvernului.
• Asigurarea condițiilor pentru buna organizare a alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie și 24 noiembrie.
• Nominalizarea candidatului pentru funcția de Comisar european din partea României.
• Rectificarea Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2019.
• Elaborarea proiectelor Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020.
• Organizarea examenului de rezidențiat pentru absolvenții făcultăților de medicină.
• Pregătirea stocurilor de energie și a infrastructurii de transport pentru perioada de iarnă.
• Avizarea proiectului de Lege pentru abrogarea recursului compensatoriu și consolidarea serviciului de probațiune pentru monitorizarea condamnaților eliberați condiționat.
• Inițierea procedurilor pentru desemnarea titularilor la conducerea parchetelor.
• Prorogarea intrării în vigoare a prevederilor referitoarea la pensionarea magistraților de la 1 ianuarie 2020.
• Desecretizarea documentelor din MAI necesare în ancheta privind Dosarul 10 august.
• Adoptarea măsurilor necesare pentru a evita riscul de dezangajare a fondurilor europene și pentru soluționarea situațiilor care fac obiectul procedurilor de infringement", potrivit măsurilor urgente enunțate în programul de guvernare al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel