Teodorovici: Codurile fiscale trebuie EVALUATE până la final de iunie

Bogdan Bolojan / 12 apr 2018 / 18:48
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici a anunțat că va exista o evaluare a codurilor și legilor fiscale până în luna iunie. 

Eugen Teodorovici spune că nu se pleacă de la ideea de modificare, dar ar fi utilă schimbarea formulărilor astfel încât legea să fie clară. 

"Codul fiscal și cel de procedură fiscală trebuie să fie evaluate. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să le schimbi, dar trebuie să iei articol cu articol și să vezi dacă nu cumva și exprimarea trebuie modificată, ca să fie ușor de înțeles pentru toată lumea și de cel care controlează și de cel care aplică acea lege. Până la final de iunie vrem să facem această analiză pe cele documente, dar nu că pornim cu gândul să le modificăm. Nu. Vrem să vedem dacă se poate aduce o formă mai simplă, mai europeană, mai modernă. Dacă e cazul să facem modificări, atunci le vom face sigur. Vă dau un exemplu: la intrarea în țară, la punctele vamale este obligatoriu să treci TVA-ul sub un anumit plafon, care este o abordare diferită față de UE. Am zis să desfințăm această chestiune," a anunțat Eugen Teodorovici la Antena 3, la emisiunea 100 de minute, moderată de Alessandra Stoicescu. 

[citeste si]