Eugen Teodorovici, atac la Nicolae Ciucă: "Îmi e rușine de rușinea lui"

Teodorovici
Teodorovici

Eugen Teodorovici l-a atacat pe Nicolae Ciucă după ce, ieri, de Ziua Armatei Române, și-a dat demisia din funcția de șef al Statului Major.

Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat că Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de șef al Statului Major chiar de Ziua Armatei și că acestuia ar trebui să îi fie rușine că a abandonat armata pentru o funcție politică în Guvernul Orban, citează Mediafax.

Am așteptat să treacă Ziua Armatei Române, din respect pentru bărbații și femeile în uniformă care apără această țară și care-și riscă viața zi de zi pe teatrele de operațiuni. Acum pot să spun ferm, clar, răspicat, bărbătește, că rușine mai mare pentru Armata României decât palma dată ieri de Generalul Ciucă nu poate fi imaginată. Șeful Marelui Stat Major, comandantul militar al armatei, a abandonat Armata Română chiar de ziua ei, pentru o funcție politică în eventualul Cabinet Orban. Mă întreb, oare care sunt meritele acestui General? Și dacă ne-am fi găsit într-o situație de conflict armat, ar fi procedat la fel? Ar fi părăsit câmpul de luptă pentru o funcție călduță, acasă, într-un birou?", a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Îmi este rușine

Liderul PSD a adăugat că Armata Română merită generali adevărați și respect, nu să fie instrumentul ambițiilor personale ale unora.

Îmi este rușine de rușinea domnului General și cum văd că nimeni nu cere scuze ostașilor români, le cer eu scuze pentru lăcomia politicienilor români, acoperiți sau nu. Armata Română merită generali adevărați, dar nu și pe cei ce se dovedesc doar niște purtători de uniforme și grade. Și mai merită onoarea câștigată prin jertfa eroilor care au purtat cu mândrie însemnele Armatei Române, indiferent de gradul avut. Armata Română merită respectul nostru și merită mult mai mult decât să fie instrumentul ambițiilor personale ale unora sau altora", a subliniat Teodorovici.

Anunțul lui Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, șef al Statului Major al Apărării, a anunțat, vineri, că va trece înrezervă, după ce PNL l-a propus pentru funcția de ministru al Apărării în Guvernul Orban. Anunțul a fost făcut la ceremonia organizată în Parcul Carol cu ocazia Zilei Armatei Române.

Categoric voi trece în rezervă și vă rog să îmi dați voie să nu comtez astăzi, de Ziua Armatei, acest lucru", a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat dacă va trece în rezervă, acum că a fost propus ministru.

El a mulțumit militarilor români pentru activitatea depusă atât în țară, cât și în teatrele de operații.

Nicolae Ciucă, propus de PNL pentru Ministerul Apărării în Guvernul Orban, are 52 de ani și este șef al Statului Major al Apărării.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Apărării, acesta a fost avansat la gradul de general în 27 noiembrie 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel