Eugen Teodorovici, veste bună pentru bolnavii de diabet

Copiii bolnavi de diabet ar putea beneficia de senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum şi de pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare.

Autorităţile au stabilit necesitatea creării unui subprogram destinat tratamentului pentru diabetul juvenil. "Până la final de an trebuie să stabilim clar toate măsurile şi, implicit, finanţarea aferentă, astfel încât să-i putem ajuta în principal pe copiii bolnavi de diabet", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, potrivit unui comunicat al ministerului.

Teorodovici s-a întâlnit, luni, cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi cu reprezentanţi ai Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi ai Federaţiei Asociaţiilor Pacienţilor Diabetici, pentru a identifica posibilităţile de finanţare a unor noi servicii medicale destinate copiilor diagnosticaţi cu diabet, în cadrul Programului naţional de diabet. "În urma discuţiilor, s-a stabilit necesitatea creării unui subprogram destinat tratamentului pentru diabetul juvenil, în cadrul Programului Naţional pentru Diabet Zaharat, în cadrul căruia copiii să poată beneficia de senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum şi de pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare", se menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel