Urmărește emisiunea live


Teodor Meleșcanu, despre ALDE, Tăriceanu și jocuri politice: Nu aspir la funcții, ci ofer experiența mea binelui public

Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES

Teodor Meleșcanu a spus, joi, că își dorește să rămână membru al ALDE. A precizat că nu aspiră la funcții, reiterând convingerea sa că România are nevoie de stabilitate și continuitate pentru a atrage investitori străini și a crește nivelul de trai al populației.

„Sunt membru ALDE și doresc să rămân membru ALDE. Împreună cu domnul Tăriceanu, am muncit la crearea și creșterea proiectului politic ALDE. De peste 15 ani, sunt alături de domnul Tăriceanu. Am stat alături de el în cele mai dificile momente politice, menționez doar unul: excluderea din PNL în perioada lui Crin Antonescu. Doresc consolidarea și sucesul ALDE. Din acest motiv am acceptat propunerea de a candida la președinția Senatului. La vârsta și experiența mea politică, funcțiile nu mai reprezintă o atracție. Dacă însă voi fi ales de către colegii mei senatori președinte al Senatului, voi aduce experiența mea, echilibrul și continuarea proiectului ALDE început în 2016 împreună cu PSD. Aș dori să vă aduc aminte că, în 2016, la alegerile parlamentare, organizația ALDE – Prahova, împreună cu mine, a obținut cel mai mare scor pe țară, 14%. După acele alegeri, am început proiectul cu PSD. Am convingerea că România are nevoie de stabilitate și continuitate pentru a atrage investitori străini și a crește nivelul de trai al populației. Doresc salvarea coaliției ALDE – PSD, pentru binele ALDE și al României", a declarat Teodor Meleșcanu, joi seara, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire".

Meleșcanu: Nu aspir la funcții, ci ofer experiența mea binelui public

„Suntem înainte de alegerile prezidențiale. Se fac jocuri politice, dar asta nu trebuie să fie în detrimentul românilor. Blocajul guvernamental face ca proiecte să se oprească, români să nu-și primească salariile, să sufere populația, în interesul căreia ar trebui să lucreze politicienii. Alegerile trebuie să vorbească, nu jocul de culise. În acest sens, menționez că m-a surprins neplăcut propunerea de a sancționa, prin excludere, pe acei parlamentari care ar participa la alegeri pentru funcții în Parlament. Suntem aleșii poporului și în Parlament funcțiile nu se dau, ci se votează. Cine nu înțelege acest lucru neagă parlamentarismul și esența democrației. Eu am crezut și cred că funcțiile se obțin pe merit, nu se dau. Nu suntem iobagi pe moșia nimănui”, a precizat Teodor Meleșcanu.

„În calitatea mea de ministru de Externe în mai multe Guverne, am auzit de la partenerii străini că România este o țară binecuvântată, doar că politicienii îi dau o imagine nedemnă. Orgoliul personal nu are ce căuta în conduita unui politician integru. Obiectivul oricărui politician responsabil este de a face cât mai mult bine celor mulți. Nu poți satisfice pe toată lumea în același timp.

La vârsta și experiența mea, nu aspir la funcții, ci ofer experiența mea binelui public. De aceea voi candida la președinția Senatului, pentru a ține ALDE împreună, pentru a continua proiectul PSD – ALDE, început în 2016, pentru echilibru, stabilitate și continuitate", a declarat Teodor Meleșcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel