Teodor Meleșcanu - Giorgi Abashishvili, discuții. Pe ce s-a pus accentul

Rodica Mitu / 22 feb 2018 / 21:09

Ministrul Teodor Meleșcanu i-a primit, joi, pe șeful Administrației Prezidențiale de la Tbilisi, Giorgi Abashishvili, și pe consilierul prezidențial de politică externă, Tengiz Pkhaladze, aflați în vizită în România.

Șeful diplomației române a exprimat satisfacția pentru frecvența și substanța contactelor româno-georgiene. De asemenea, a reiterat sprijinul României pentru aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei, adresând, în context, încurajări autorităților de la Tbilisi pentru continuarea programului de reforme. A evidențiat susținerea de către România a integrității teritoriale, suveranității și inviolabilității frontierelor recunoscute internațional ale Georgiei, precizează MAE într-un comunicat.

Teme de pe agenda bilaterală

Delegația georgiană a avut o întrevedere astăzi și cu secretarul de stat Dan Neculăescu, prilej cu care au fost aprofundate temele de pe agenda bilaterală. Un accent aparte a fost pus pe stadiul și perspectivele cooperării bilaterale atât pe dimensiunea politico-strategică, cât și pe cea economică, un rol aparte revenind demersurilor comune de transpunere în practică a proiectului Coridorului de transport mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică.

Totodată, a avut loc un schimb de evaluări privind situația de securitate din bazinul extins al Mării Negre. De asemenea, părțile au convenit sporirea cooperării în domeniul cultural și dezvoltarea contactelor people-to-people.

[citeste si] 

Partea georgiană a împărtășit evaluările privind parcursul ascendent al relațiilor bilaterale, exprimând convingerea că acestea vor continua să se dezvolte într-un ritm susținut. A mulțumit pentru sprijinul țării noastre în privința aspirațiilor europene și euro-atlantice, precum și în ceea ce privește integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei.