Tentative de manipulare înaintea europarlamentarelor. Comisia Europeană: România, printre statele vizate

Internet
Internet

Comisarul european pentru securitate, Julian King, a declarat pentru Welt am Sonntag că în perioada premergătoare alegerilor europarlamentare au existat încercări serioase în mai multe state membre de a manipula rezultatul votului, printre care și România.

"Putem spune că nu au existat atacuri sau dezvăluiri majore ale hackerilor, ci numeroase rapoarte de campanii de dezinformare, în principal prin roboți și conturi false", a declarat comisarul responsabil de securitate al UE, Julian King, la WELT AM SONNTAG.

Potrivit lui King, tendința este din ce în ce mai mare pentru utilizarea metodelor mai subtile, personalizate și bine direcționate de dezinformare pentru a accelera o situație deja existentă, obținând astfel un impact local mai mare. Comisia Europeană nu vrea să accepte acest nou tip de normalitate.

În Spania, de exemplu, a fost descoperită o rețea coordonată de conturi Twitter, "care, cu ajutorul unei combinații de roboți și conturi false, a împins aranjamente anti-islamice pentru a întări sprijinul pentru Partidul Populist Vox".

În Austria, Polonia, România, Letonia, Italia, Franța și Regatul Unit au fost incidente similare, precizează King.

Comisarul european anunță că urmează verificări ale codului de comportament al acestor companii în caz de dezinformare, acord semnat de rețelele sociale în octombrie 2018.

Vezi și: Uniunea Europeană cere platformelor de internet să combată dezinformarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel