Tensiuni la nivel înalt. Ambasadorul Ucrainei chemat la Kiev

Ambasadorul ucrainean la Chișinău a fost chemat la Kiev pentru consultări după ce Igor Dodon a recunoscut anexarea Crimeii de către Rusia.

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Hnatișin, a fost chemat în cursul zilei de ieri la Kiev de către ministrul de externe, informează portalul deschide.md.

Acțiunea diplomatică a ucrainienilor, vine în contextul în care candidatul la prezidențiale și principalul favorit, Igor Dodon, a recunoscut anexarea Crimeii de către Rusia. Kievul se arată foarte dezamăgit de declarațiile lui Dodon care pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a statului vecin încă din primul tur de scrutin. Totodată, oficialii ucrainieni au tras un semnal de alarmă cu privire la politizarea subiectului. Ambasadorul ucrainean Ivan Hnatișin, a subliniat faptul că îndemnat politicienii moldoveni să nu speculeze pe tema Crimeii în timpul alegerilor.

Al doilea tur de scrutin din Republica Moldova va avea loc pe data de 13 noiembrie între Igor Dodon și Maia Sandu. În primul tur, candidatul prorus Dodon a obținut 48% iar Maia Sandu, candidatul proeuropean a obținut 38% de procente electorale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel