Tensiuni IRAN - SUA, țările Uniunii Europene reacționează. Meleșcanu: Iranul nu se va opri aici

Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

Tensiunile între Iran și SUA se amplifică, iar statele Uniunii Europene vor avea o reacție în cel mai scurt timp. Mai mult, Iranul nu se va opri cu ”consecințele”, este de părere Teodor Meleșcanu. 

Teodor Meleșcanu a reacționat în direct la România TV cu privire la tensiunile amplificate dintre Statele Unite ale Americii și Iran. Președintele Senatului susține că era de așteptat ca Iranul să atace baze militare americane, iar ”consecințele” pentru moartea generalului Qassem Soleimani nu se vor opri aici. 

”Era de așteptat o reacție a Iranului pe care de fapt a anunțat-o public. Probabil că Iranul nu se va opri aici cu anumite consecințe pentru poziția și reacțiile Statelor Unite ale Americii. Cel mai important element este acela de a preveni escaladarea și extinderea acestui conflict. Pentru un moment, conflictul se poartă pe teritoriul Irakului și a altor țări din zonă și nu afectează nici teritoriul Iranului și nici cel al SUA sau cetățenii acestor state. Evident însă cu repercusiuni foarte grave pentru relațiile dintre SUA și Irak”, a precizat Teodor Meleșcanu în direct la România TV. 

Țările Uniunii Europene vor avea o reacție

Și țările Uniunii Europene vor avea o reacție în ceea ce privește conflictul SUA - Iran. 

”Miniștrii de externe ai Uniunii Europene vor discuta în vederea adoptării unei poziții comune la care va contribui și România. Doresc să precizez că nu a fost o acțiune a NATO, ci a unui stat membru al NATO, respectiv Statele Unite. Eu consider că va fi necesară o poziție a țărilor UE care să fie înțeleaptă în condițiile în care țările din Uniune au continuat relațiile cu Iranul și după decizia SUA de a se retrage din acordul nuclear. Eu nu cred că România este expusă”, a mai spus Meleșcanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel