Tensiuni înainte de Congresul PSD. Bogdan Chirieac, previziune: Alianța din septembrie

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, posibilele modificări din cadrul PSD înainte de Congresul partidului, dar şi modul în care ar putea fi condus Partidul Social Democrat începând de mâine. 

"Văd că domnul Oprişan nu doreşte ca preşedintele executiv şi secretarul general să fie aleşi de Congres, ceea ce limitează mult democraţia în PSD. Cu toate astea, întreb, partidele aflate în dificultate sunt conduse cu autoritate sau democratic? Pentru că partidul este esenţial pentru democraţia ţării, dar asta nu înseamnă că nu este condus cu mână de fier. De pildă, domnul Iohannis conduce cu mână de fier PNL-ul, despre ce vorbim. Domnul Ponta, domnul Băsescu, partidele lor sunt conduse cu mână de fier. USR-ul la fel, de unde erau ei plini de transparenţă, Poiana lui Iocan, au decis ca discuţiile din interiorul partidului să nu mai fie pentru toată lumea. Şi în străinătate e la fel, Macron nu îşi conduce cu mână de fier partidul? Deci din capul locului se pun nişte întrebări privind modificarea de statut", a declarat Bogdan Chirieac. 

Dăncilă, favorită la şefia partidului

"Viorica Dăncilă nu are niciun fel de problemă în alegerea sa ca preşedinte PSD, practic această funcţie nici nu mai intră în discuţie. Ideea este dacă Congresul îi pune persoane cu care nu poate lucra doamna Dăncilă ar fi în interesul partidului? Sau doamna Dăncilă, aleasă preşedinte, îşi va pune în CEx preşedinte executiv şi secretar general? Vedeţi că şi în PNL Rareş Bogdan a fost aproape marginalizat de Ludovic Orban, deşi a avut un rol fundamental în rezultatul bun al PNL-ului din 26 mai. Ne aşteptăm la aceste lupte şi, pentru PSD, cel mai important este ca partidul să nu se facă bucăţi. Odată ce doamna Dăncilă a luat partidul în mână, riscul s-a diminuat, dar nu poate fi dat deoparte", a mai spus analistul politic. 

Previziuni pentru alegerile prezidenţiale

Bogdan Chirieac a declarat şi că PSD ar putea să se alieze cu alte partide de stânga în vederea următoarelor alegeri, dar şi că un prim-pas în acest sens a fost deja făcut. 

"În toamnă, văd PSD-ul într-un sistem de alianţă extins şi am văzut asta când Marian Neacşu, fostul secretar al partidului, a fost numit cu acordul PSD într-o funcţie ultra bănoasă, el fiind Pro România. Deci eu nu exclud un nou sistem de alianţe în septembrie, care ne-ar putea mira pe ici, pe colo", a conchis Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel