EXCLUSIV  Tensiuni în PSD. Greii partidului refuză ministere în Guvernul Tudose

La vârful PSD sunt mari tensiuni, care au degenerat în certuri puternice în cursul serii de marți și au împiedicat ajungerea la o formulă de guvernale finală. Miercuri dimineață, la Camera Deputaților, unde se află biroul lui Dragnea se duceau ultimele negocieri pentru lista guvernului Tudose.

Înțelegerea în PSD a fost că după experiența numelor șterse din guvernul Grindeanu, în cazul Tudose se va merge cu un guvern politic, cu nume grele, care să dea forță titularului din minister. Cu această strategie agreată prin consens au început, după nominalizarea făcută de Iohannis, negocierile între liderii partidului și premierul propus.

Două nume grele au refuzat să intre în Guvernul Tudose

Problemele au început după ce Nicolae Bădălău și Paul Stănescu au refuzat să intre în guvernul Tudose. Situația s-a tensionat și mai mult după ce Bădălău a dat o declarație la televizor în care și-a explicat refuzul prin lipsa de anvergură a noului premier, ceea ce l-a enervat la culme pe Mihai Tudose. Cei doi nu și-au adresat un cuvânt toată seara.

Codrin Ștefănescu, tranșant

Codrin Ștefănescu a fost și mai tranșant, afirmând că nu intră în guvern pentru că nu primește ordine de la unul din cealaltă tabără. Aștept până se va face guvernul Liviu Dragnea, din care voi fi onorat să fac parte, a spus Ștefănescu.

Teama de dubla comandă

Astfel, s-au conturat două tabere: greii partidului, care nu vor să facă parte din Guvern, pe de o parte, și susținătorii lui Tudose, care încearcă să propună oameni de aparat, necunoscuți marelui public. Politicienii se tem că nominalizările făcute de Tudose aduc în guvern oameni cu dublă comandă, existând în plus riscul ca unii dintre cei nominalizați, lipsiți de experiență, să facă greșeli de comunicare și imagine.

Discuțiile informale continuă în biroul lui Dragnea, care încearcă să împace cele două tabere, astfel încât să poată fi obținut consensul pe lista Guvernului, în CEx, în acestă după-amiază, iar mâine să fie organizate audierile în Comisii și votul de învestitură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel