Tensiuni în PSD. Bogdan Chirieac: Se fac anumite jocuri care vor defavoriza partidul

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Bogdan Chirieac a făcut o analiză a recentelor frământări din Partidul Social Democrat. Întrebat la România TV dacă Marcel Ciolacu ar trebui să se teamă de faptul că Sorin Grindeanu ar putea prelua șefia PSD, analistul politic spune că nu crede că acest lucru se va întâmpla, deși un astfel de scenariu nu ar fi categoric exclus. 


"Ne apropiem de jumătatea lui februarie și încă nu se știe o dată clară la care va avea loc Congresul Extaordinar, dacă va mai avea loc. Asta deși au anunțat că în februarie ar trebui să aibă loc. Mă întreb dacă se mai face sau va fi amânat după alegerile parlamentare. Aceasta este o primă întrebare, dar ar mai fi o chestiune: când ai un partid care vine după asemenea traume, orice furtună, chiar dacă marginală, trebuie luată în seamă. Eu nu-l văd pe Sorin Grindeanu venind pe un cal alb și cucerind Bucureștiul, e departe deocamdată. Dar asta nu înseamnă că nu s-ar putea întâmpla. De pildă, ar putea să facă o descălecare la Olt, fapt care i-ar aduce mult mai multe oști pentru București. În mod evident, Marcel Ciolacu are dificultăți de comunicare, de evaluare a aliaților și a inamicilor politici, ceea ce e de neînțeles ținând seama de situația în care se află PSD astăzi. Situația ar putea fi foarte bună, dar se fac anumite jocuri care vor defavoriza în mod evident partidul," a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Recent, organizația PSD Arad a votat o rezoluție prin care îi cere în fruntea PSD pe Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu sau Radu-Emil Moldovan. Întrebat care dintre ei ar avea cele mai mari șanse pentru șefia PSD, Chirieac a continuat: 

"Orice ați spune, poate sunteți sau nu de acord cu el, dar Vasile Dîncu e un om cu școală, profesor universitar autentic, cu discipoli, cu ce vreți dumneavoastră. Un asemenea om este o valoare în orice partid, mai ales că în partea cealaltă gândiți-vă că e Ludovic Orban. Numai îi pronunți numele si te binedispui, așa". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel