Urmărește emisiunea live


Tensiuni în Orientul Mijlociu: ”Cirză imediată”, SUA implicată

netanyahu trump
netanyahu trump

Ministrul apărării israelian, Avigdor Lieberman, a apreciat că votarea anexării Cisiordaniei ar conduce către o crizp iminentă între Israel și SUA, scrie AFP.

'Am primit un mesaj direct foarte clar din partea SUA potrivit căruia aplicarea legislației israeliene în Iudeea și Samaria (nr, - numele dat de israelieni Cisiordaniei) ar provoca o criză imediată cu noua administrație' americană a președintelui Donald Trump, a afirmat Avigdor Lieberman în fața unei comisii parlamentare.

'Nu rămâne decât o singură opțiune: un singur stat în care palestinienii ar dispune de toate drepturile, în afară de acela de a vota în Knesset', parlamentul israelian, a adăugat deputatul.

Premierul Netanyahu a susținut public soluția a două state, dar a făcut referire la aceasta din ce în ce mai puțin în ultimele luni, în timp ce Donald Trump pare să se fi distanțat de ideea creării unui stat palestinian pentru a ajunge la pace în Orientul Mijlociu.

În timpul ocupației militare, Israelul s-a axat pe extinderea așezărilor evreiești. Astfel, în prezent, în Cisiordania se află peste 400.000 de evrei așezați pe teritoriul pe care palestinienii doresc să întemeieze un viitor stat.

Politica de colonizare a Cisiordaniei a născut multiple controverse diplomatice între SUA și Israel, americanii considerând că așezările sunt "un obstacol în calea păcii."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel