TENSIUNI în Orient: SINGURA soluție pentru pace

Foto: https://www.unicef.org.nz
Foto: https://www.unicef.org.nz

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut luni încetarea ocupației Israelului în urma ''Războiului de șase zile'' din 1967 și găsirea unei soluții negociate a două state pentru soluționarea conflictului israeliano-palestinian, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

Încetarea ocupației care a început în 1967 și obținerea unei soluții negociate a două state este singurul mod de a pune bazele unei păci durabile care să întrunească nevoile de securitate israeliene și aspirațiile palestiniene pentru statalitate și suveranitate, a afirmat Guterres.

Soluționarea conflictului israeliano-palestinian va elimina un motor al extremismului și terorismului violent în Orientul Mijlociu și va deschide căile pentru cooperare, securitate, prosperitate și respectarea drepturilor omului pentru toți.

El a cerut ambelor părți să revină la negocieri directe pentru a rezolva toate problemele legate de statutul final pe baza rezoluțiilor ONU, acordurilor pe această temă și a dreptului internațional.

Luni, se împlinesc 50 de ani de la începerea războiului arabo-israelian, în 1967, în urma căruia Israelul a ocupat Cisiordania, Ierusalimul de Est, Gaza și Platoul Golan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel