Tensiuni în India. MAE, avertisment pentru românii care se află acolo: Evitaţi călătoriile!

Steag India
Steag India

MAE informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în India că, începând cu data de 5 august 2019, pe fondul escaladării tensiunilor apărute ca urmare a revocării statutului special al statului Jammu si Kashmir, guvernul Republicii India a emis un ordin prin care se interzice circulaţia publicului în zonă, serviciile de Internet si serviciile de telefonie mobilă fiind suspendate în mai multe locuri din stat. Cetăţenii străini nu au acces în zonă, iar cei aflaţi deja în regiune, trebuie să părăsească imediat statul!

Cetăţenii români aflaţi în Republica India sunt sfătuiţi:

- să urmărească avertismentele de călătorie de pe pagina web a MAE;
- să îsi înregistreze prezenţa în Republica India la secţia consulară a Ambasadei României la New Delhi.

Totodată, este indicat ca cetăţenii români să evite deplasările în zonele Srinagar, Imphal, Uttar Pradesh si West Bengal, precum si locurile aglomerate din localităţile Pune, New Delhi si Mumbai.

Pentru a călători în Sikkim, Arunachal Pradesh si în Insulele Andaman si Nicobar, sunt necesare permise emise de guvernul indian. De asemenea, au fost necesare permise si pentru efectuarea de vizite în Nagaland, Manipur si Mizoram, dar aceste solicitări sunt în stare permanentă de revizuire si pot fi eliminate. În acest scop, cetăţenii români sunt sfătuiţi să depună cererile pentru obţinerea acestor permise cu cel puţin trei luni în avans!

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici India nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări. În ultimii ani au fost înregistrate atentate teroriste în New Delhi, Ahmedabad, Mumbai si Bangalore, fiind vizate locurile publice.

În regiunea de Nord-Est (la frontiera cu Pakistan), precum si în Jammu si Kashmir există un pericol major de atacuri teroriste sau de desfăsurare a unor acţiuni ale grupărilor insurgente/separatiste. Totodată, Uttar Pradesh si West Bengal au fost scena unor atacuri teroriste.

În Darjeeling si Bengalul de Nord se înregistrează periodic greve spontane care conduc la întreruperi în domeniul transporturilor, lipsa aprovizionării cu apa potabilă, închiderea magazinelor si restricţionarea serviciilor publice în respectivele regiuni.

În New Delhi, poliţia locală a instalat puncte de control pe străzi si în principalele puncte aglomerate din oras care efectuează controale ale autovehiculelor.

Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea în cadrul deplasării în Republica India, este indicat ca cetăţenii români să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel