Tensiuni Coreea de Nord. Donald Trump, anunț major despre Kim Jong-un

kim jong un
kim jong un

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat sâmbătă că este de părere că Phenianul doreşte "să facă pace" şi a salutat reţinerea Coreii de Nord în privinţa tirului de rachete, transmite AFP. 

"Cred că vor să facă pace. Cred că este timpul", a declarat Donald Trump în cursul unei adunări publice în Pennsylvania. El a adăugat că are încredere în angajamentul regimului nord-coreean de a nu lansa rachete până la discuţiile istorice pe care urmează să le aibă în curând cu liderul Kim Jong Un. 

Preşedintele Statelor Unite afirmase cu câteva ore înainte că este convins că această întâlnire va fi încununată de un "imens succes". 

"Cred că în ce priveşte Coreea de Nord totul va fi foarte bine, cred că vom avea parte de un imens succes, că va fi ceva foarte rodnic. Avem un sprijin enorm", le-a declarat el jurnaliştilor înainte să îşi ia zborul spre Pennsylvania. 

"Promisunea Phenianului este că nu vor lansa rachete între timp şi că intenţionează să se denuclearizeze. Ar fi grozav", a adăugat Trump. 

Mai devreme, şeful statului a reamintit pe Twitter că Phenianul "nu a mai efectuat niciun test de rachetă de la 28 noiembrie 2017" şi că a "promis să nu facă acest lucru în cursul întâlnirilor noastre". "Cred că îşi vor respecta promisiunea", a adăugat el. 

Pe reţeaua socială, Donald Trump a revenit, de asemenea, asupra discuţiei telefonice purtate vineri cu omologul său chinez, Xi Jinping. 

"Preşedintele Xi mi-a spus că apreciază faptul că SUA acţionează mai degrabă în sensul soluţionării problemei prin mijloace diplomatice decât să recurgă la alternativa de rău augur. China continuă să fie de ajutor!", a postat Donald Trump pe Twitter. 

Casa Albă a mai anunţat vineri că cei doi şefi de stat "s-au angajat să menţină presiunea şi sancţiunile până când Coreea de Nord va lua decizii pentru o denuclearizare totală, verificabilă şi ireversibilă".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel