TENSIUNI acord nuclear SUA - Iran. Forţele navale din China, Rusia şi Iran, DECIZIE

Forţele navale chineze, ruse şi iraniene vor începe vineri manevre militare comune în Oceanul Indian şi în Marea Omanului, a anunţat joi Beijingul, pe fondul tensiunilor cu Washingtonul pe tema acordului nuclear iranian, informează AFP şi Reuters.

Aceste manevre, care se vor desfăşura în perioada 27-30 decembrie, vizează 'aprofundarea schimburilor şi cooperării între forţele navale ale celor trei ţări', a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Wu Qian. Anunţul survine într-un context de tensiuni între Iran şi SUA după retragerea unilaterală a Washingtonului, în 2018, din acordul internaţional din 2015 privind programul nuclear iranian.

Wu, care nu a precizat câţi militari şi câte nave vor fi mobilizate pentru aceste manevre, a adăugat că marina chineză va trimite nava sa antirachete, Xining. La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe chinez a remarcat că aceste exerciţii fac parte 'dintr-o cooperare militară normală'. Reuters notează că Marea Omanului este o cale navală deosebit de sensibilă, deoarece face legătura cu Strâmtoarea Hormuz - prin care trece circa o cincime din ţiţeiul lumii, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel