Tenismena Naomi Osaka, după ce a pierdut tilul de lider mondial: Nu am nevoie...

Ema Apostu / 29 iun 2019 / 21:24
Descriere foto:

Jucătoarea de tenis Naomi Osaka a vorbit despre situația în care se află, după ce a pierdut poziţia de lider mondial în favoarea australiencei Ashleigh Barty.

"Din punct de vedere mental, a fost mult mai mult stres şi mai multă presiune decât mi-aş fi putut închipui", a explicat jucătoarea de 21 de ani într-o conferinţă de presă.

"Nu cred că există ceva care să mă fi putut pregăti pentru această situaţie, mai ales fiindcă am tendinţa să reflectez prea mult. Aşa că da, cred că este mai bine pentru mine acum să fiu, era să spun mai prost clasată, (...) să fiu numărul 2 aici", a continuat Osaka, ce va încerca să câştige al treilea său turneu de Mare Şlem.

"Nu am nevoie să mă gândesc"

 

"Nu am nevoie să mă gândesc să apăr clasamentul sau altceva", a spus japoneza. "Nu sunt neapărat mai multe probleme (să fii numărul mondial), dar eu reflectez prea mult", a adăugat ea.

Barty va evolua la Wimbledon din postura de lider mondial după ce a câştigat turneul de la Birmingham pe 23 iunie. Românca Simona Halep, o perioadă îndelungată lider al tenisului feminin, este acum a şaptea în ierarhia WTA.