Tenis: Mihaela Buzărnescu şi Sorana Cîrstea, învinse în optimi la Istanbul

Mihaela Buzarnescu
Mihaela Buzarnescu

Jucătoarele române de tenis Mihaela Buzărnescu, a doua favorită, şi Sorana Cîrstea au fost eliminate, miercuri, din turneul de la Istanbul (WTA), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce au pierdut meciurile susţinute în optimile de finală.

Buzărnescu (30 ani, 30 WTA) a fost întrecută de rusoaica Margarita Gasparian (24 ani, 70 WTA) cu 1-6, 6-4, 7-5, după două ore de joc.

Buzărnescu a câştigat clar primul set, cu 6-1, dar a continuat dezamăgitor, pierzând după ce a fost la două mingi de victorie. Românca a condus în setul al doilea cu 3-1 şi 4-3, dar apoi a pierdut ultimele trei ghemuri şi setul. În decisiv, Gasparian a avut 3-1, Buzărnescu a întors scorul după patru ghemuri consecutive, a condus cu 5-3, 30-30, dar a greşit foarte mult şi Gasparian a reuşit să se impună cu 7-5 în decisiv.

Buzărnescu a comis 7 duble greşeli, iar Gasparian 5, românca a reuşit 28 de mingi direct câştigătoare, iar rusoaica a avut 13, Buzărnescu a contabilizat 42 de erori neprovocate, în timp ce Gasparian a adunat 36. Deşi a pierdut, Buzărnescu a câştigat mai multe puncte, 90-79.

Sorana Cîrstea, învinsă de Barbora Strycova

În alt meci, Sorana Cîrstea (29 ani, 97 WTA) a fost întrecută de cehoaica Barbora Strycova (33 ani, 47 WTA), cu 6-2, 1-6, 6-3, după două ore şi 12 minute. Cîrstea a alternat perioadele slabe (primul set), cu momente bune (setul al doilea), iar în decisiv a mers cap la cap cu Strycova până la 3-3, după care acesta şi-a făcut serviciul, apoi a reuşit un break şi a încheiat din nou cu serviciul (6-3).

Buzărnescu şi Cîrstea vor primi fiecare un cec de 3.400 dolari şi 30 de puncte WTA.

Tot miercuri, la dublu, Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu, favoritele numărul trei, vor juca în primul tur contra cuplului Cornelia Lister (Suedia)/Renata Voracova (Cehia).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel