Australian Open 2018: Garbine Muguruza, numărul 3 mondial, pas gresit

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, numărul 3 mondial, a fost eliminată de la Australian open.

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, numărul 3 mondial, a fost eliminată în turul secund al Openului Australiei, fiind învinsă în două seturi, 7-6 (7/1), 6-4, de taiwaneza Su-Wei Hsieh, ocupanta locului 88 în clasamentul WTA, într-o partidă disputată joi la Melbourne.

Campioană la Roland Garros în 2016 şi la Wimbledon în 2017, Muguruza a avut parte de un debut de sezon perturbat de o accidentare la piciorul drept, care a constrâns-o să abandoneze în primele două turnee la care a luat parte în acest an.

Hsieh, în vârstă de 32 ani, fostă numărul unu mondial la dublu, o va înfrunta în turul al treilea pe poloneza Agnieszka Radwanska, care s-a impus cu 2-6, 7-5, 6-3 în partida cu ucraineanca Lesia Ţurenko. Britanica Johanna Konta, a zecea jucătoare a lumii, a fost eliminată la rândul ei în turul secund al Openului Australiei de o 'lucky loser', americanca Bernarda Pera, în faţa căreia s-a înclinat în două seturi, 6-4, 7-5. Pera (23 ani), numărul 123 mondial, a pierdut în calificări, dar a acces până la urmă pe tabloul principal de la Melbourne în urma forfaitului altei jucătoare.

Konta, născută la Sydney, s-a făcut remarcată la ediţia 2016 a Openului Australiei, când a atins faza semifinalelor. În schimb, rusoaica Maria Şarapova a reuşit să acceadă în turul al treilea al competiţiei de la antipozi, luându-şi revanşa în faţa letonei Anastasja Sevastova, de care a dispus cu 6-1, 7-6 (7/4). Şarapova pierduse în faţa letonei (locul 15 WTA) în luna septembrie, în optimile de finală ale US Open, acela fiind primul turneu de Grand Slam la care rusoaica a luat parte după expirarea suspendării de 15 luni pentru dopaj cu meldonium. În vârstă de 30 ani, Maria Şarapova o va avea ca adversară în turul următor pe germanca Angelique Kerber, învingătoare cu 6-4, 6-1 în întâlnirea cu croata Donna Vekic.

Rezultate - turul 2 Australian Open:

Ana Bogdan (România) - Iulia Putinţeva (Kazahstan) 1-6, 6-2, 6-3 Lucie Safarova (Cehia) - Sorana Cîrstea (România) 6-2, 6-4 Angelique Kerber (Germania) - Donna Vekic (Croaţia) Karolina Pliskova (Cehia) - Beatriz Haddad Maia (Brazilia) 6-1, 6-1 Aliaksandra Sasnovici (Belarus) - Mirjana Lucic-Baroni (Croaţia) 6-3, 6-1 Lauren Davis (SUA) - Andrea Petkovic (Germania) 4-6, 6-0, 6-0 Su-Wei Hsieh (Taiwan) - Garbine Muguruza (Spania) 7-6 (1), 6-4 Agnieszka Radwanska (Polonia) - Lesia Ţurenko (Ucraina) 2-6, 7-5, 6-3 Maria Şarapova (Rusia) - Anastasija Sevastova (Letonia) 6-1, 7-6 (4) Barbora Strycova (Cehia) - Lara Arruabarrena (Spania) 6-3, 6-4 Caroline Garcia (Franţa) - Marketa Vondrousova (Cehia) 6-7 (3), 6-2, 8-6 Bernarda Pera (SUA) - Johanna Konta (Marea Britanie) 6-4, 7-5

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel