Tenis: Novak Djokovic a pregătit turneul de la Wimbledon pe un teren hard la Belgrad

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a antrenat în vederea participării la turneul de la Wimbledon (1-14 iulie), pe un teren hard la Belgrad, în contextul în carte Serbia nu dispune de niciun teren pe iarbă, relatează Reuters. 

Găsiţi-mi un teren pe iarbă la Belgrad şi mă voi antrena acolo, a glumit Djokovic când a fost întrebat săptămâna trecută de ce a preferat un teren hard la Belgrad la începutul pregătirilor sale pentru Wimbledon. Nu avem niciun teren pe iarbă în Serbia. Dar sunt încrezător că vom construi câteva terenuri cu iarbă cât de curând. Motivul pentru care mă antrenez aici este că hard-ul aduce cel mai mult cu iarba, în ce priveşte viteza mingii şi deplasarea jucătorului, a adăugat campionul en titre de la Wimbledon. Djokovic are patru victorii pe iarba de la Wimbledon, ultima înregistrată anul trecut în faţa sud-africanului Kevin Anderson. Sârbul va lua contact cu iarba în aceste zile, când va disputa unul sau două meciuri demonstrative. Anul trecut, Novak a jucat la Queen's, dar contextul era altul: Situaţia era diferită pentru că înainte Wimbledon aveam puţine meciuri jucate din cauza accidentării şi operaţiei mele la cot. Am căzut până pe locul 22 şi pauza mi-a dat suficient timp să mă pregătesc pentru Wimbledon şi să particip la Queen's.

În acest an, am avut un sezon lung pe zgură şi a trebuit să sar peste Queen's. La Belgrad, Djokovic s-a antrenat cu Viktor Troicki, un prieten apropiat şi component al echipei Serbiei care a cucerit Cupa Davis în 2010: Nu mă pot plânge, pentru că am ales să vin de această dată la Belgrad să-mi văd familia, în drum de la Roland Garros la Londra. Pentru a doua oară în cariera sa, Novak a ratat la Paris şansa de a câştiga patru Grand Slam-uri la rând, după ce a fost eliminat în semifinale de către austriacul Dominic Thiem. Am pus multă presiune pe mine înainte de Roland Garros pentru a câştiga patru Grand Slam-uri la rând, dar am ratat. Acum merg la Wimbledon cu mai puţină presiune pe umeri, pentru că încep un nou ciclu. Sunt nr. 1 şi îmi apăr titlul la Wimbledon, aşa că sper că să reuşesc din nou. Dar, realitatea poate fi foarte diferită. Dincolo de favoriţii obişnuiţi, există un grup de jucători care sunt candidaţi la victorie. Va fi un turneu dificil şi va trebui să-l abordez pas după pas, meci după meci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel