Teleorman: Firmele de pompe funebre nu vor mai avea voie să expună în stradă coroane, sicrie şi cruci

Firmele de pompe funebre riscă suspendarea activităţii dacă mai expun coroane, sicrie şi cruci în afara magazinelor începând cu data de 1 ianuarie 2020, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Consiliul Local al municipiului reşedinţă.

"Am primit sesizări de la mai mulţi cetăţeni în legătură cu sicriele, coroanele funerare şi crucile expuse pe trotuare, în faţa magazinelor de pompe funebre. Pe lângă aspectul inestetic, creează şi un disconfort psihic. Şi pot să spun că majoritatea sesizărilor au venit din partea unor persoane tinere, până în 30 de ani. Astfel, am iniţiat proiectul de hotărâre adoptat astăzi de consilieri", a declarat miercuri, pentru Agerpres, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

Hotărârea Consiliului Local interzice expunerea articolelor funerare în faţa magazinelor. Acestea vor putea fi comercializate numai în spaţii special amenajate, dotate cu geamuri fumurii, care să mascheze aceste produse. De asemenea, firmele pentru publicitate amplasate pe magazine sau în apropierea acestora nu trebuie să conţină însemne funerare. Hotărârea mai prevede ca în Piaţa Centrală din Alexandria coroanele să se comercializeze fără a fi expuse la vedere.

Firmele care nu respectă hotărârea Consiliului Local vor fi sancţionate de către Poliţia Locală cu suspendarea activităţii până la intrarea în legalitate.

În Alexandria îşi desfăşoară activitatea 12 firme de pompe funebre, majoritatea fiind situate în zona centrală a oraşului. În prezent, acestea etalează în faţa magazinelor coroane şi jerbe de diverse mărimi şi modele florale, cruci şi chiar capace de sicrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel