Urmărește emisiunea live


Teleorman: Fermierii din judeţ au atras fonduri de peste 80.000 de euro prin programul 'Usturoiul'

Fermierii din judeţ au atras fonduri de peste 80.000 de euro prin programul de susţinere a producţiei de usturoi, Teleormanul ocupând primul loc la nivel naţional după numărul legumicultorilor înscrişi în program, potrivit directorului adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Teleorman, Stelian Găină.

Din cei 57 de fermieri din Teleorman admişi în programul de sprijin, 34 şi-au primit banii după ce au depus documentele justificative privind valorificarea producţiei de usturoi.

,,DAJ Teleorman a făcut plăţi în valoare de 80.970 de euro, în conturile fermierilor fiind virată o sumă totală de 376.640 de lei, aferentă unei suprafeţe cultivate cu usturoi de aproape 30 de hectare', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, şeful instituţiei.

Programul de susţinere a producţiei de usturoi, demarat în acest an de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prevede acordarea unui ajutor financiar în valoare de 3.000 de euro/ha, pentru o producţie de usturoi de minimum 3 kg/10 mp, valorificată în perioada iulie-noiembrie. Teleormanul ocupă primul loc pe ţară după numărul fermierilor admişi în program şi este urmat de judeţele Satu Mare, Botoşani şi Buzău.

Sursa: AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel