Teleorman: Despăgubiri de peste 1.600.000 de lei pentru crescătorii de porci din judeţ

Aproape 600 dintre crescătorii de porci din Teleorman, afectaţi de pierderea animalelor din cauza pestei porcine africane (PPA), au fost despăgubiţi, valoarea plăţilor efectuate de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din judeţ depăşind suma de 1.600.000 de lei.

,,Până la această dată au fost despăgubiţi 588 de proprietari, iar valoarea plăţilor efectuate este de 1.676.184 de lei', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu.

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor intra la plată alte 654 de dosare, suma despăgubirilor ridicându-se la aproximativ 2.100.000 lei. Proprietarii ai căror porci au fost afectaţi de PPA sunt despăgubiţi la valoarea de piaţă, între 8 şi 12 lei pe kilogram, în termen de 90 de zile de la eliminarea şi neutralizarea animalelor. În judeţul Teleorman, pesta pocină a afectat un număr de 7.058 de porci, toţi din gospodăriile populaţiei. Dintre aceştia, peste 6.700 au fost ucişi. În 17 localităţi din judeţ, autorităţile au fost nevoite să dispună uciderea preventivă a tuturor suinelor, măsură care a afectat 1.152 de gospodării.

În prezent, DSVSA Teleorman gestionează 281 de focare active de pestă porcină, care se manifestă în gospodării din 53 de localităţi ale judeţului.

Sursa: AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel