Urmărește emisiunea live


Telefoane și cartele în penitenciare. Ce au mai capturat polițiștii

inchisoare
inchisoare

Peste 5.200 de obiecte şi substanţe interzise au fost descoperite anul acesta în penitenciare, conform unei informări ANP.

Peste 5.200 de obiecte şi substanţe interzise au fost depistate anul acesta în unităţile penitenciare, dintre care aproape 2.700 de telefoane şi circa 2.400 de cartele SIM.

'De la începutul anului 2017 şi până în prezent au fost descoperite 5.255 de obiecte şi substanţe interzise, după cum urmează: 2.675 de telefoane, 2.404 cartele SIM, 176 de cazuri de substanţe susceptibile a fi stupefiante', a precizat joi, pentru Agerpes, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit sursei citate, iniţial, modul de introducere a acestor aparate a fost prin intermediul pachetelor primite de către deţinuţi, disimulate în alimente şi bunuri a căror deţinere şi utilizare este permisă. Având în vedere că cele mai multe penitenciare sunt amplasate în imediata vecinătate a locuinţelor particulare sau a societăţilor comerciale, multe dintre obiectele interzise sunt aruncate peste gardurile unităţilor penitenciare, cea mai nouă metodă de introducere fiind aceea prin folosirea dronelor telecomandate de la distanţă.

'Telefoanele mobile devin tot mai mici, sunt uşor de disimulat în diverse obiecte, construite din materiale care pot fi greu de detectat de aparatura clasică şi pot fi utilizate pentru a transmite informaţii audio-video în format digital şi anticipăm că metodele şi mijloacele de introducere a acestora în locul de deţinere vor deveni din ce în ce mai inedite şi mai ingenioase', semnalează ANP.

Agresiuni între deținuți și spațiile de cazare

În altă ordine de idei, ANP a menţionat că, în cursul anului 2017, s-au înregistrat 1.017 cazuri de agresiuni între deţinuţi. Majoritatea agresiunilor au fost de natură fizică şi s-au petrecut în locurile de deţinere, iar în urma acestor cazuri au fost întocmite rapoarte de incident persoanelor custodiate şi au fost informate organele competente, relevă ANP. Conform sursei citate, au fost sesizate aproape 80 de cazuri de agresiuni fizice şi verbale ale deţinuţilor asupra angajaţilor ANP.

'De la începutul anului 2017 şi până în prezent au fost sesizate 78 de cazuri de agresiuni fizice şi verbale asupra angajaţilor din penitenciare, fără a provoca vătămări corporale, de natură a pune în pericol viaţa sau integritatea fizică a persoanelor agresate. În urma acestor cazuri au fost întocmite rapoarte de incident persoanelor custodiate şi au fost informate organele competente', menţionează ANP. ANP informează că pe 30 noiembrie gradul de ocupare a posturilor prevăzute pentru medicii din sistemul penitenciar era de 49,43%.

'În ceea ce priveşte situaţia spaţiilor de cazare, precizăm că, la data de 28.11.2017, gradul de supraaglomerare era de 125,45%, înregistrându-se un deficit de 4.867 de locuri, calculat la 4 m', precizează sursa citată.

citeste si[]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel