Ștefan Radu Oprea, la Bruxelles, despre rolul sectorului privat în procesul de tranziție

Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a avut o întrevedere bilaterală cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen și a deschis, alături de acesta și de Vicepreședintele Parlamentului European Pavel Telička, lucrările conferinței „EU Circular Businesses Conference"

La evenimentul organizat la Bruxelles, sub auspiciile Business Bridge Europe și cu sprijinul Comisiei Europene, au participat, alături de înalții demnitari menționați, Comisarul pentru Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri - Elżbieta Bieńkowska, Comisarul pentru Acțiune Climatică și Energie - Miguel Arias Cañete, experți ai Comisiei Europene și reprezentanți ai unor importante companii europene.

În mesajul de deschidere a conferinței, ministrul român a subliniat importanța implicării mediului de afaceri și a societății civile în conturarea viziunii UE privind viitorul economiei circulare și a exprimat sprijinul pe care România îl va acorda pentru continuarea acestor dezbateri în primul semestru al anului 2019.

„Economia circulară permite producătorilor să fabrice mai mult cu resurse mai puține, unul dintre rezultate fiind creșterea competitivității companiilor europene pe piața globală. Pentru ca tranziția către acest tip de model economic să fie un succes, este necesar să facem mai mult decât simple ajustări pentru a reduce efectele negative ale unei abordări de tip producție-consum-eliminare sub formă de deșeuri. Este nevoie de o abordare nouă, de tip integrat, care să permită re-modelarea proceselor de producție într-un mod care să favorizeze fabricarea unor produse de mai bună calitate, cu o durată de viață mai mare, care sunt mai ușor de reparat și reciclat. Această nouă abordare trebuie sprijinită atât la nivel european, cât și la nivel național, prin măsuri de tip legislativ și printr-un acces la finanțare adecvat", a declarat ministrul Oprea în intervenția sa.

În cadrul întrevederii bilaterale cu Jyrki Katainen, Vicepreședintele Comisiei Europene responsabil pentru ocuparea forței de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate, au fost abordate teme de interes comun din perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, inclusiv aspecte legate de comerț, promovarea antreprenoriatului și relația cu parteneri strategici precum SUA.

Vezi si: Ștefan-Radu Oprea la International Business Forum: Antreprenorii români, să iasă din zona de confort

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel