Urmărește emisiunea live


Tecău/Mergea, victorie zdrobitoare în Cupa Davis

Echipa de tenis a României conduce formaţia Luxemburgului cu scorul de 2-1, după ce perechea Horia Tecău/Florin Mergea s-a impus cu 6-0, 6-1 în faţa cuplului Raphael Calzi/Robi Tholl, duminică, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, în primul tur din Grupa a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.

Tecău (12 ATP la dublu) şi Mergea (71 ATP la dublu) au dominat clar meciul şi nu au pierdut decât un singur ghem în faţa unor cvasiamatori, Calzi (20 ani, 1.535 ATP la dublu) şi Tholl (21 ani, fără clasament), impunându-se după doar 48 de minute.

Românii au reuşit 7 aşi şi nu şi-au cedat niciodată serviciul, salvând cele două mingi de break pe care şi le-au creat oaspeţii.

Sâmbătă, în prima zi, Ugo Nastasi (24 ani, fără clasament) l-a învins de Nicolae Frunză (20 ani, 596 ATP) cu 7-6 (5), 1-6, 6-3, după care Marius Copil (27 ani, 94 WTA) s-a impus clar în faţa lui Christophe Tholl (23 ani, fără clasament) cu 6-3, 6-2.

Duminică: Copil VS Nastasi, respectiv Frunză VS Tholl



Duminică, în ultimele două partide ale întâlnirii de la Piatra Neamţ, Marius Copil va juca împotriva lui Ugo Nastasi, iar Nicolae Frunză îl va avea ca adversar pe Christophe Tholl.

Întâlnirea de Cupa Davis de la Piatra Neamţ se va disputa după noul format anunţat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfăşurate pe parcursul a două zile (şi nu trei ca până acum).

Totodată, în cazul în care una dintre echipe conduce cu 3-0 şi are deja asigurată victoria finală, se va disputa doar al patru meci de simplu, nu şi al cincilea (care conform regulamentului de până acum ar fi trebuit să se joace). Meciul al cincilea nu se va mai disputa dacă partida a patra este decisivă, la fel cum este acum regulamentul pentru finala Cupei Davis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel