Urmărește emisiunea live


Teatrul Nottara, primul teatru de stat care susține construcția primului teatru particular în România

Într-un comunicat trimis DC News și semnat de doamna Silvia Dumitrache aflăm despre încă o premieră, de data aceasta organizatorică, la care teatrul Nottara este parte. 

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, găzduiește spectacolul A.A.A., în regia lui Chris Simion-Mercurian, prima producție a primului teatru particular construit de la zero în România, Grivița 53. Teatrul Nottara este primul teatru de stat care susține construcția primului teatru particular după 71 de ani, A.A.A. urmând să se joace o dată pe lună, în Sala Horia Lovinescu. Prima reprezentație va avea loc pe 28 martie, de la ora 19.00.

(w670)

 

 

G53 – PRIMUL TEATRU CONSTRUIT ÎMPREUNĂ este inițiativa regizoarei Chris Simion- Mercurian, care a vândut casa bunicii ei anul trecut și, cu banii primiți, a cumpărat terenul din Grivița 53, locul unde se va construi teatrul. În acest demers s-au alăturat personalități care girează, cu performanța lor, unicitatea proiectului construcției primului teatru privat după 71 de ani – în 1946, inginerul constructor Liviu Ciulley a dus la bun sfârșit un proiect similar pe care l-a dedicat fiului său, regizorul Liviu Ciulei, actualul  Teatru Nottara. Printre oamenii care cred în acest proiect se numără Maia Morgenstern, Oana Pellea, Marian Râlea, George Ivașcu, Valeria Răcilă von Groningen, Alex Găvan, Alexandru Tomescu, Pascal Bruckner, Eric Emmanuel Schmitt, Frédéric Beigbeder, Mihai Covaliu și mulți alții.

 

(w670)

 

Bugetul la care se ridică construcția teatrului este de 1.000.000 de euro. Pentru ca totul să fie transparent, Chris Simion-Mercurian a înființat Asociația Culturală „Grivița 53”, prin care se desfășoară campania de strângere de fonduri și a donat acestei asociații terenul în valoare de 200.000 de euro, pe care urmează să fie realizată construcția. În plus, în statutul Asociației există un articol prin care destinația culturală a imobilului nu poate fi schimbată. Campania de strângere de fonduri pentru G53 a fost demarată în aprilie 2017. Până în prezent s-au strâns aproximativ 100.000 de euro cash și 200.000 în bartere (proiectul de arhitectură, materiale de construcție, proiectul de rezistență, instalații). G53 oferă șansa tuturor de a face parte din poveste: oricine poate cumpăra cărămizi, ferestre, scaune, uși, pereți, iar numele său va fi inscripționat și va rămâne martor al acestei povești peste generații.  

 

(w670) 

*

A.A.A, text și regie: Chris Simion-Mercurian

Scenografia: Adina Mastalier 

Distribuție: Ioana Marchidan, Vlad Bîrzanu, Alin State, Carla Maria Teaha / Alexandra Fasolă și Irina Margareta Nistor.

Durata: 1 h 15 min

Detalii despre spectacol pe site-ul Teatrului Nottara, pe site-ul www.grivita53.ro și pe pagina de Facebook a proiectului Grivița 53. 

 [citeste si]

 

 

                           

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel