EXCLUSIV  Teatrul de Magie lansează Magic Friday

O nouă „găselniță” a Teatrului de Magie, de data aceasta destinată tinerilor până în 35-40 de ani, inspiră și totodată oferă o alternativă interesantă de petrecere a timpului liber și de socializare.

 „Am inaugurat stand-up magic, într-o zonă teatrală comică, dar fără nimic meschin. Elegant și ca la teatru. Acum, aici, în Casa Magicianului, încercăm să inaugurăm Magic Friday care este o petrecere vineri seara cu show, iar după party, o formă de socializare. Dar cu o anumită categorie de oameni care nu se regăsesc în centrul istoric. Am făcut câteva probe și funcționează și pentru tineri”, povestește pentru DCNews.ro actorul Andrei Teașcă, inițiatorul proiectului și fondatorul Teatrului de Magie.

Publicul țintă pentru acest proiect este reprezentat, de această dată, de tinerii de până în 35-40 de ani.

Despre istoria Teatrului de Magie, Andrei Teașcă a mai povestit: „S-a combinat teatrul cu iluzionismul, eu am fost plecat din țară, și a ieșit o poveste unică: mijloace actoricești cu iluzionism. Și au urmat toat etapele - de la înființarea Teatrului de Magie și a Academiei de Magie, pentru că aveam nevoie de urmași, și până la teza de doctorat în același domeniu.

Nu există așa ceva (în străinătate – n.r.). Există teatre în lume, inclusiv în Europa, unde s-au făcut mici locații unde se desfășoară iluzioniștii, dar eu mă refer la mijloace actoricești, la regie și la poveste – scenariu, desfășurător. Adică cel  care interpretează acel rol are asumarea unui rol, ca la teatru, ca un actor într-o piesă dată. În străinătate sunt iluzioniștii, care rămân tot iluzioniști și care prezintă trucuri, show-uri bune, de altfel, unele, dar nu vorbim la aceștia despre o interpretare actoricească”.

[citeste si]

De zece ani pe piață

„Am început în 2007, iar o reprezentație pe care noi o considerăm de referință a fost cea din 2008 – un spectacol la Nottara.  A fost prima experiență și nu am umplut sala, după care am avut la teatrul Creangă și ne-am adresat numai copiilor. După care, în 2010, cred eu că a fost un spectacol care ne reprezintă, în parteneriat cu Teatrul de Operetă – „Hazard” s-a numit – cu acompaniament toată orchestra teatrului de Operetă, o producție împreună cu Opereta. După care am adus toate stilurile – de la Stand-up Magic, unde vorbim despre o comedie teatrală, și nu de prost gust, ne-am dus în zona de iluzionism în teatru.

Am înființat de asemenea, la un an după teatrul de Magie, Academia de Magie – jumătate dacă nu trei sferturi din cei care sunt pe piață la ora actuală au trecut pe la noi. (...)Și, nu în ultimul rând, după atâtea spectacole – 30 de spectacole independente, cu temă dată, cu regie, cu poveste și cu totul de sine stătătoare, în sensul că acestea se diferențiază prin magie – am abordat toate stilurile de magie. Când vorbesc despre cele 30 de spectacole, mă refer la faptul că au fost 30 de spectacole în premieră națională, ele fiind sute, chiar mii ca număr, ca rulaj și având în jur de 60.000-70.000 de spectatori. Sunt 30 de creații diferite și proprii. Sunt spectacole susținute în toată țara și în grădinițe și școli. Am avut un parteneriat cu primarul Capitalei pentru 4-5 ani de stagiune permanentă la Palatul Copiilor unde îi aduceam pe copiii din școli cu autobuze.”

„Am introdus meseria de magician în nomenclator”

În 2011, mai relatează fondatorul Teatrului de Magie, acesta a înființat Federația Română de Iluzionism și Magie, introducând în nomenclator ocupația de magician. „Am dezvoltat standardul ocupațional și practic suntem primii din Europa care putem acorda certificate de magician – pentru ca practicanții acestei meserii să nu mai rămână fără patalama, să poată avea și ei pensie, acte. Este un pas foarte important. ”

De un an, Teașcă a deschis Casa Magicianului, unde este și sediul teatrului. „Practic am cumpărat o casă, pentru că noi ne-am tot plimbat cu cortul – iar aici organizăm și spectacole, show-uri, workshop-uri pentru copii, facem și cursurile de magie tot aici și, aducem și, copii care își serbează ziua aici și devin magicieni, în sensul că tot ceea ce se întâmplă la petrecerea respectivă e legat de magie.

Am avut și trucuri, care s-au combinat cu dans, și practic așa a rezultat primul meu contract ca magician. Și astfel mi-am dat seama că este un gen care prinde pentru că este puțin altfel.”

În fiecare weekend, la Casa Magicianului, Teatrul de Magie prezintă spectacole pentru copii, în cursul săptămânii având loc cursurile de magie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel