Taxe plată online. Modificare, începând de astăzi. Anunțul autorităților

Numărul persoanelor care îşi plătesc taxele şi impozitele locale online a crescut de peste zece ori, în nouă ani, ajungând la aproape 11.800, au informat reprezentanţii Primăriei Arad.

Potrivit sursei citate, sistemul de plată online a taxelor, activ din 2009, s-a dovedit foarte util pentru arădeni, numărul celor care au ales să nu mai meargă la ghişee fiind în creştere în fiecare an. Dacă în primul an au fost înregistrate 1.095 de plăţi online, fiind virată suma de 609.000 de lei, în 2018 s-au înregistrat 11.786 de plăţi din conturi bancare, de peste zece ori mai multe. Suma încasată în acest fel de administraţia locală este de 8,1 milioane de lei.

Începând de vineri, se pot plăti online taxele şi impozitele locale aferente anului 2019, care nu au fost majorate faţă de anul anterior.

Vezi și: Impozite și taxe. Anunțul autorităților

"Câştigă tot mai mult teren" 

"Una dintre cele mai comode metode de plată a taxelor şi impozitelor locale este cea online. Pentru această operaţiune, trebuie să se acceseze pagina de internet a Primăriei Municipiului Arad, unde există o platformă a Direcţiei Venituri. Această modalitate de plată câştigă tot mai mult teren în ultimii ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ralu Cotrău.

Pentru plata prin cont bancar nu se percepe comision suplimentar, iar reprezentanţii municipalităţii spun că "securitatea datelor este 100% asigurată". La ghişeele Direcţiei Fiscale, taxele se vor putea plăti abia de luni, serviciul de încasare fiind disponibil şi la oficiile poştale din municipiu.

Vezi și: Sectorul 1: Program prelungit la plata taxelor și impozitelor locale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel