Taxă solidaritate. Tudose îl taxează pe Mișa: Nu i-a ieșit traducerea

Premierul Mihai Tudose a vrut să lămurească problema taxei de solidaritate adusă în prim plan de ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa. Tudose spune că ministrul a vorbit "finanțista", iar traducerea nu a fost corectă. 

"Ca să fiu sincer, din ce a explicat ministrul Finanțelor am înțeles ca dumneavoastră. Norocul nostru este că știm că nu este așa. Eu o să încerc să vorbesc românește, nu "finanțista" domnului Mișa. Pe fond a explicat bine, traducerea a ieșit rău. Astăzi, când un angajat își ia salariul, angajatorul plătește această taxă de 0.25 %. Această taxă se va menține. S-a constatat că această taxă este obligatorie. Este o negociere și la nivelul Uniunii Europene și sindicatele o blamează. Este responsabilitatea angajatorului pentru locul de muncă. Taxa va rămâne: că va fi 0.25 % sau 0.30 %, ministerul de Finanțe trebuie să facă toate calculele necesare pentru ca fondul respectiv să rămână în sumă reală, la fel," a spus Mihai Tudose.

Reamintim că ministrul Ionuț Mișa a anunțat că va fi introdusă o taxă de solidaritate de 2% pentru angajatori, aspect ce a stârnit imediat controverse și reacții din mediul de afaceri. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel