EXCLUSIV  Taxa Oxigen. Firea: Manipularea este groaznică. Ce se întâmplă cu banii

Taxa Oxigen a stârnit nenumărate comentarii printre bucureșteni și nu numai, iar primarul general Gabriela Firea a explicat ce anume înseamnă această taxă și unde se aplică.

Gabriela Firea a făcut mai multe precizări despre ”Taxa Oxigen” în cadrul unui interviu pentru DC News: 

”Banii încasați de prămăria Capitalei din ”Taxa Oxigen” vor fi folosiți doar în proiecte de mediu: plantarea de copaci și achiziția de automobile prietenoase cu mediul. Deci doar pentru aceste scopuri. Am văzut că manipularea este groaznică. S-a spus că din acești bani vom organiza concerte. Vă dați seama ce răutate, ce minciună! Neavând ce să spună prea multe rele despre mine se încearcă aceste jocuri de cuvinte cărora nu le văd rostul”, a explicat Gabriela Firea. 

Nu este o declarație a mea, ci sunt trecute în proiect, că aceste sume vor fi îndreptate către achiziția de mijloace de transport în comun prietenoase cu mediul”, a completat primarul general.

Legat de valoarea acestei taxe pentru fiecare normă de poluare, Firea a mai precizat că ”această vignetă trebuie să descurajeze circulația cu un autoturism care poluează. Pentru euro 3 și euro 4 va fi de 15-20 de milioane pe an. Ideea nu este să ne luăm abonament și să mergem cu un automobil care poluează, pentru că ne facem rău și nouă, și copiilor noștri”, a mai spus Gabriela Firea.

Mai multe informații de Taxa Oxigen, prețuri și mod de aplicare, puteți afla din intervul de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel