Taxă lăcomie. Tăriceanu, atac la Iohannis: Face o confuzie

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Afirmațiile lui Klaus Iohannis cu privire la taxa lăcomiei i se par președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, o confuzie. 

Mai mult, Tăriceanu a declarat despre președintele României că a tunat și fulgerat în timpul declarației de presă, făcută miercuri.

"Am văzut că, într-adevăr, tuna și fulgera la adresa Coaliției și la adresa Guvernului. Cred că făcea și o confuzie, din ce am auzit. Pentru că, ieri, Ministrul Teodorovici a vorbit despre o taxă de lăcomie, nu știu dacă este cea mai inspirată denumire. Era vorba de bănci. Constatăm că în România se întâmplă niște fenomene care sunt anormale. Rolul băncilor este predominat de intermediere bancară. Cu alte cuvinte, ar trebui ca depozitele pe care le au de la populație să fie capabile să le plaseze în economie, pentru a finanța economia, pentru a finanța, în principal, firmele sau persoanele private, care doresc să-și cumpere anumite bunuri, case", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Nu vor să-și asume riscuri


"Ce constatăm este faptul că, în România, gradul de mediere bancară este extraordinar de scăzut, iar băncile preferă să plaseze fondurile, depozitele pe care le au în titluri de state, care sunt remunerate tot de buget, din taxele fiecărui contribuabil. Și nu fac aceste operațiuni de intermediere bancară, cu toate că există o evidență care arată că profiturile băncilor în România sunt cu mult mai mari decât profiturile băncilor în străinătate, iar gradul de intermediere este de patru ori mai mare decât este în România. Deci, băncile nu vor să facă niciun efort, nu vor să-și asume niște riscuri, preferă să cumpere niște titluri de stat care sunt cele mai sigure plasamente și noi să le facem profitul", a mai declarat președintele Senatului. 

VEZI ȘI Iohannis - Guvern. CCR a tranșat războiul remanierii!

CITEȘTE ȘI CCR i-a dat dreptate lui Borza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel