Taxa de salubrizare a municipiului Baia Mare, schimbată din ianuarie 2020

Sistemul de colectare a deşeurilor menajere, dar şi taxa aferentă municipiului Baia Mare vor fi modificate în baza unui nou contract semnat cu principalul operator din luna decembrie, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Cătălin Cherecheş. 

"Începând cu anul viitor, cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să plătească taxa de salubrizare. (...) Consider că la valoarea de 16 milioane de euro, destinată salubrizării deşeurilor menajere, a zonelor verzi, a deşeurilor stradale, a deşeurilor strânse de la societăţile comerciale, respectiv cetăţeni, suma este aferentă unei suprafeţe de aproape 14 milioane de metri pătraţi, construiţi în municipiul Baia Mare e apreciabilă. O familie care deţine o suprafaţă de 100 metri pătraţi, cred din calculele noastre ar trebui să plătească 150 de lei/an. Dacă se plăteşte pe metru pătrat şi nu pe locuitor ca până acum se poate crea un echilibru, respectiv o scădere a acestor sume", a declarat Cătălin Cherecheş.

Acesta a precizat că este normal ca familii care deţin o suprafaţă mai mare să plătească o taxă de salubrizare în funcţie de suprafaţa deţinută.

"Din punctul meu de vedere, familiile numeroase care locuiesc în spaţii mici, nu în spaţii mari, iar cei care locuiesc în spaţii mari, având case de 300 metri pătraţi, nu au familii foarte numeroase, să plătească în funcţie de spaţiul deţinut. Cei care au apartamente de 80-90 de metri pătraţi, au familii de 4-5 persoane, şi atunci, fireşte că nu asupra celor cu membri numeroşi în familie trebuie să punem presiune, ci trebuie să ne raportăm la averea fiecărei familii, iar pe măsură ce averea este mai mare şi contribuţia la acest fond de salubrizare trebuie să fie mai mare", a spus Cătălin Cherecheş. 

Primarul municipiului Baia Mare a mai subliniat că până la sfârşitul lunii decembrie, locuitorii oraşului vor plăti taxa de salubrizare în funcţie de numărul de persoane, iar din luna ianuarie a anului viitor, în funcţie de suprafaţa locuită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel