EXCLUSIV  Taxă de PARCARE "în centru": Ana Ciceală, consilier USR: Taxa trebuie MĂRITĂ

autoturisme
autoturisme

Ana Ciceală, consilier general al USR spune că este inacceptabil ca în centrul Bucureștiului, parcările care aparțin primăriei să aibă o taxă de 1.5 lei pe oră. Ea spune că taxa ar trebui să fie mărită cu mult pentru descurajarea utilizării mașinilor personale. 

Consilierul general al USR spune că prețurile sunt inacceptabil de mici, în condițiile în care în parcările private se cer chiar și 10 lei pentru o perioadă de doar 15 minute. 

"Noi am propus așa: pe termen foarte scurt, poate fi propusă și pot fi generate venituri pentru investiții în transportul public dintr-o taxă de parcare pe centru, în zona centrală. Am parcat ieri într-o parcare a Primăriei de lângă Cișmigiu cu 1.5 lei pe oră. Vi se pare un preț normal pentru centrul capitalei ? Există pe la Piața Victoriei o parcare privată unde costă 10 lei pentru 15 minute sau ceva de genul acesta. Noi nu ne-am gândit încă la o sumă, trebuie să se facă un studiu. Planul de mobilitate urbană are în vedere inclusiv investiții în astfel de studii pentru a vedea care este valoarea reală care ar putea fi suportată de bucureșteni și care să fie reală în raport cu piața. Nu se poate ca taxa de parcare în centru să fie doar de 1.5 lei pe oră. Este o sursă care poate genera venituri. Se descurajează mersul cu mașina personală, dar trebuie să existe alternativa care înseamnă piste de biciclete, benzi pentru autobuz," a spus Ciceală la interviurile DCNews.

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel