Taxă de autostradă pentru șoferi. Cât trebuie să plătești dacă tranzitezi Germania

Autostrăzile din Germania nu vor mai fi la îndemână pentru cetățenii străini, care în curând vor fi nevoiți să plătească taxă de autostradă. Parlamentul german a adoptat proiectul de lege, care a fost criticat de țările vecine în special, relatează Deutsche Wellle.

Camera superioară a Parlamentului din Germania a aprobat proiectul de lege care prevede ca din 2019 șoferii străini să plătească o taxă pentru folosirea autostrăzilor. Votul din Bundesrat a pus capăt unui proces legislativ vechi de patru ani, pe parcursul căruia taxa a fost blocată de către Comisia Europeană în 2015, pe motiv că i-ar dezavanta pe automobiliştii străini, contrar legislaţiei europene.

Astfel, șoferii străini vor plăti taxă de autostradă, iar preţurile, în funcţie de mărime şi standardele de mediu, vor varia între 67 de euro şi 130 de euro pe an. Proprietarii vehiculelor pe benzină vor plăti mai puţin decât cei ai vehiculelor diesel, ca şi cei de automobile Euro 6.

Şoferii străini vor mai avea opţiunea de a plăti taxe de drum pe perioade scurte – fie pe 10 zile, fie pe două luni, care vor costa între 2,5 euro şi 50 de euro.

[citeste si]

Taxa a fost un proiect major al aripii conservatoare a coaliţiei de guvernământ, Uniunea Creştin Socială (CSU), partenerul bavarez al Uniunii Creştin Democrate (CDU) al cancelarului Angela Merkel, şi al ministrului Transporturilor Alexander Dobrindt.

Proiectul este criticat de Austria, Olanda şi Belgia, care au avertizat că vor lua măsuri legale. De altfel, guvernul Austriei intenţionează să dea în judecată Germania la Curtea Europeană de Justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel