Tatana Mala, ministrul ceh al Justiţiei, demisie după acuzaţii de plagiat

Ministrul ceh al justiţiei a demisionat luni, în urma unor acuzaţii de plagiat.

Ministrul ceh al justiţiei, Tatana Mala, a demisionat luni, în urma unor acuzaţii de plagiat în teza sa de doctorat, la numai 13 zile după ce a preluat funcţia, informează DPA, care preia agenţia de presă cehă CTK. 

Mala, în vârstă de 36 de ani, este şi deputată din partea ANO, partid de guvernământ, de orientare populistă. Ea şi-a susţinut doctoratul în 2005 cu o lucrare despre condiţiile microclimatice de creştere a iepurilor şi susţine că nu a plagiat. Potrivit AFP, ea a declarat presei că a fost ţinta unei "campanii de calomnie respingătoare". 

Universitatea Mendel din Brno a publicat o declaraţie conform căreia în 11 din cele 48 de pagini ale tezei de doctorat incriminate există "suprapuneri observabile" cu o altă lucrare, dar consideră că Tatana Mala a produs o teză originală. Au circulat şi informaţii despre nereguli în privinţa masteratului în dreptul familiei, obţinut de ea în 2011, la o universitate privată din Slovacia. 

Guvernul minoritar al Cehiei, condus de premierul Andrej Babis, a depus jurământul pe 27 iunie, iar miercuri se va confrunta cu prima moţiune de cenzură. Din coaliţia guvernamentală fac parte şi social-democraţii, dar pentru a întruni majoritatea în parlament este nevoie şi de voturile comuniştilor. Prim-ministrul a anunţat că intenţionează să preia temporar şi portofoliul justiţiei şi va cere în acest sens aprobarea preşedintelui Milos Zeman. DPA reaminteşte că Babis este anchetat pentru deturnarea unor fonduri europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel