Tăriceanu vrea reevaluarea programului de guvernare. Propuneri pentru Guvern

Tăriceanu
Tăriceanu

Preşedintele ALDE Călin Popescu - Tăriceanu a prezentat astăzi, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE concluziile discuţiilor pe care le-a avut cu membrii formaţiunii.

"Am hotărât ca viitorul Coaliţiei să fie asigurat pentru că este nevoie de stabilitate politică, votul colegilor a fost covârşitor în favoarea acestei soluţii. De altfel, nu credem că există o alternativă fiabilă în acest moment, chiar dacă există voci care cer demisia Guvernului, aceleaşi persoane recunosc că nu au capacitatea de a-şi asuma responsabilitatea unei guvernări grele", a declarat Călin Popescu - Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, iată care sunt proiectele şi politicile publice care definesc direcţia în care va acţiona ALDE în activitatea de guvernare şi în Parlament. "Reevaluarea programului de guvernare şi axarea pe probleme care contează cu adevărat pentru români:

- Referendumul a fost unul consultativ, dar nu se poate ignora rezultatul lui - NU vor mai fi ordonanţe de urgenţă pe justiţie.

- Limitarea numărului de OUG.

- Redeschiderea discuţiei pe OUG 114. Păstrarea măsurilor care s-au dovedit benefice (ROBOR, plafonare preţ energie pentru cei vulnerabili) şi abandonarea măsurilor care produc efecte negative în economie.

- Rediscutarea proiectului cu Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi hotărârea modelului care se potriveşte cel mai bine.

- Înfiinţarea unei Bănci de Dezvoltare şi Investiţii pentru sprijinirea capitalului autohton ca proiect prioritar al FSDI.

- Oficializarea "foii de parcurs" pentru toate investiţiile din România, cu precădere către spitale, infrastructura rutieră şi feroviară. Necesitatea urmăririi acestor investiţii.

- Adoptarea Codului Administrativ de către Guvern.

- Urgentarea şi prioritizarea alocărilor bugetare pentru informatizarea administraţiei centrale şi locale şi interconectarea acestor sisteme, cu precădere către administraţia fiscală şi vamală, primării şi autorităţi emitente de documente (certificate, autorizaţii). Efectele acestor măsuri sunt diminuarea birocraţiei şi a corupţiei.

- Proiect legislativ care să prevadă că preţurile la produse şi servicii trebuie să fie exprimate în lei şi nu în echivalentul în euro.

- ALDE va sprijini legile împotriva cămătăriei şi în favoarea debitorilor - este vorba de legea plafonării dobânzilor, legea retractului litigii şi legea leasingului.

- Listarea unui pachet de 15-20% din Hidroelectrica.

- Investiţii în domeniul îngrăşămintelor de către Romgaz.

- Investiţii în producerea de energie electrică în centrale pe gaz şi în centrale fotovoltaice - Romgaz.

- Alte măsuri pe care le avem în vedere - clarificarea statutului Eximbank şi crearea unor mecanisme simplificate pentru primele de export şi de asemenea, relansarea dialogului cu partenerii sociali."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel