Tăriceanu, urmărire penală. Ipoteza președintelui ALDE, de ce se întâmplă acest lucru

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

DNA a cerut Parchetului General să solicite Parlamentului urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE și al Senatului. 

Călin Popescu Tăriceanu a făcut prima declarație după ce a apărut această informație. 

"Nici nu știam și nici nu știu pentru că până la acest moment nu am primit nicio astfel de socilitare. Am văzut informațiile care s-au vehiculat în ultimele două ore și pot să vă fac câteva precizări. Prima: Hotărârea de Guvern care a aprobat contractul de furnizare de licențe Microsoft a fost adoptat în 2004 înainte ca eu să devin prim-ministru. Pe timpul mandatului meu, Guvernul a dat hotărâre în baza căreia să se facă inventarierea licențelor Microsoft având în vedere că licențele erau utilizate, nu se plătise contravaloarea lor și noi eram într-o situație de ilegalitate practic pentru că nu plătisem folosirea acestor licențe. Este un produs pe care trebuie să îl plătești dacă îl folosești. Și acum cel mai important lucru. Pe perioada mandatului meu, nu s-a făcut nicio plată căte Microsoft. Prima plată, din ce am aflat în spațiul public, nu am stat să urmăresc hotărârile de Guvern, dar această chestiune a mai apărut în public în 2015 și am văzut atunci că s-a furnizat informația conform căreia prima plată a fost făcută în perioada guvernului care a urmat, adică cel condus de domnul Boc.", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum citește politic această acțiune, președintele Senatului a declarat "că se poate citi în diferite feluri. Una din cele mai plauzibile variante este că a început campania electorală".

"Faptul că am rămas consecvent atitudinii mele de a critica abuzurile și excesele din justiție care apar din ce în ce mai consistent la suprafață, știm bine ce s-a întâmplat inclusiv cu protocolele secrete, sigur că lucrurile acestea au deranjat anumite cercuri de putere ocultă ilegitimă din România care își dorește cu orice preț să își mențină ampriza pe insituții, pe putere, așa cum s-a văzut în ultima vreme. Și fabrica de dosare marca DNA lucrează. Au eșuat cu dosarul cu mărturia mincinoasă în care am fost achitat, au scos un alt dosar. Probabil că dacă și cu ăsta eșuează, o să mai pregătească unul. Nu facem decât să arătăm și mai pregnant cum funcționează justiția în România, statul de drept din România. Nu am cum să vă spun în acest moment pașii politici. Dacă o astfel de cerere va veni la Senat, Senatul va urma procedurile care sunt pe prevăzute în aceste situații și sigur că de acum încolo voi putea să fac mai multe aprecieri. În Parlament mi-e greu acum să stau și să fac comentarii în legătură cu ce se va întâmpla.", a declarat Tăriceanu la Antena 3.

Tăriceanu și-a exprimat poziția și referitor la informația că s-ar fi dat o sumă de două milioane de euro, în dosarul Microsoft, către o firmă de consultanță. "Dacă mi s-ar fi adus la cunoștință, atunci cred că așa cum aș fi aflat eu ați fi aflat și dumneavoastră. Îmi pare rău, dar nu am de unde să știu de unde provin și ca atare nici nu sunt în măsură să comentez pe marginea lor", a conchis Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel