Tăriceanu, susţinere Valentin Popa: "Nu e profesor de limba română"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că ministrul propus pentru Educaţie, Valentin Popa, trebuie judecat după realizări şi a admis 'că are nişte lacune', nefiind profesor de limba română'.

Întrebat dacă e mulţumit de Valentin Popa, ministrul propus pentru Educaţie care s-ar fi exprimat cu dezacorduri, Tăriceanu a spus 'am impresia că nu e profesor de limba română. Are nişte lacune'. 'Am văzut în presă. Nu ştiu dacă s-a făcut o culegere a acestora, dar (...) este rectorul unei instituţii de învăţământ superior, care are o lungă experienţă în Educaţie şi care are şi o susţinere consistentă. Dacă am înţeles bine, cred că toţi rectorii instituţiilor de învăţământ superior au semnat o petiţie de susţinere. Cred că aceste lucruri nu trebuie puse în special pe primul plan. Trebuie să vedem ce îşi propune ministrul şi ce este capabil să facă şi să-l judecăm după realizări', a spus Tăriceanu, duminică, la Parlament. El a menţionat că orice persoană publică are parte şi de critici şi de susţinători.

Sunt dispus oricând să discut cu UDMR

Majoritatea PSD-ALDE se bazează pe toate voturile parlamentarilor săi la votul de învestitură al cabinetului Dăncilă, a declarat duminică, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, acesta punctând că este dispus oricând să discute cu UDMR.

'Ne bazăm pe toate voturile majorităţii', a afirmat Tăriceanu după şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD şi ALDE. Întrebat despre declaraţiile preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, referitoare la faptul că noul program de guvernare ar arăta 'de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri', Tăriceanu a spus: 'Şi mie îmi place din când în când să folosesc expresii un pic mai tari aşa pentru că presa este mai încântată şi le redă cu virgulă. Eu personal nu am avut o discuţie cu ei. Nu ştiu cum vor vota. Înţeleg că mâine dimineaţă, luni, vor avea o reuniune la nivelul grupurilor parlamentare în care vor decide'.

Referindu-se la o eventuală acceptare a unor proiecte UDMR, în schimbul susţinerii Guvernul Dăncilă, Tăriceanu a precizat că 'o astfel de discuţie nu se poate face de la un minut la altul'. 'Deci eu sunt dispus oricând la dialog şi colegii din UDMR ştiu acest lucru, dacă vor avea anumite propuneri de făcut sunt oricând dispus s discutăm', a conchis Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel