Tăriceanu, semnal după achitare: CSM să se trezească!

Tăriceanu
Tăriceanu

Într-o intervenție telefonică în direct la postul România TV Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre achitarea sa în dosarele în care acesta era cercetat, dar și despre o schinbare majoră ce ar fi necesară în justiție. 

”Un coșmar. Un teribil coșmar pentru mine, pentru colegii mei din partid pentru familia mea. Sigur că după patru ani aproape e o mulțumire pentru mine că am fost achitat, dar nu am cum să nu îmi pun întrebări cu privire la motivele pentru care s-a ajuns aici. Nu am cum să nu mă întreb de ce România a ajuns să fie republica procurorilor și mai ales nu am cum să nu mă întreb ce facem ca să schimbăm această stare de fapt. 

Tăriceanu: CSM-ul ar trebui să se trezească

Cred că în acest moment CSM-ul ar trebui să se trezească. CSM-ul ar trebui să pună ordine în rândul parchetelor, CSM-ul ar trebui să își exercite cu adevărat rolul de garant al independenței justiției și când spun asta justiția înseamnă judecători. Pentru că dacă noi, mă refer la Parlament, vom încerca să facem acest lucru, sigur că se va vorbi despre politizarea justiției. Dar dacă CSM-ul nu vrea să facem noi, atunci trebuie să ia atitudine și să facă ei ordine, lucru ce nu s-a întâmplat în acești ani”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV. 

Reforma legilor de funcționare a justiției

”Un pas important necesar s-a făcut. Și anume reforma legilor de funcționare a justiției. De asemenea, faptul că au apărut public protocoalele secrete între SRI și Înalta Curte de Casație, între SRI și DNA, între SRI ți alte instituții, ne-a creionat tabloul concret al cangrenei din domeniul justiției și sigur că toate eforturile noastre s-au îndreptat către extirparea acestei cangrene. (...)

Pentru a putea face modificări cu adevărat de esență în justiția din România, trebuie să ajungem la un consens politic major. Asta înseamnă retragrerea influenței politice din justiție, care a început în urmă cu aproape 15 ani și care a fost preluată de la fostul președinte de actualul președinte. Atât timp cât se vor utiliza încă aceste culoare din justiție, se vor utiliza tehnicile care au fost folosite în acești ani, sigur că justiția nu va fi independentă”, a mai precizat Tăriceanu, în direct la România TV. 

Vezi și: Schimbare miniștri Guvern Dăncilă. Ipoteză despre refuzul lui Iohannis, ce nu s-a sesizat din declarațiile președintelui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel