Tăriceanu răspunde la afirmațiile acide ale lui Ponta

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, răspunde la ironia lui Victor Ponta în ciuda opțiunilor diferite de a vota învestirea noului Guvern Orban. 

Călin Popescu Tăriceanu a precizat în direct, la România TV, că alianța cu Victor Ponta, pentru susținerea candidatului Mircea Diaconu, la alegerile prezidențiale, funcționează în continuare. În acest context Victor Ciutacu i-a adresat o întrebare liderului ALDE: 

V. Ciutacu: Domnule Tăriceanu dar nu trageți la aceeași căruță pe zona guvernamentală. Nu vă înțelegeți pe susținerea sau nesusținerea Guvernului, dar vă înțelegeți pe susținerea domnului Diaconu?

Alianța funcționează în continuare. (...) Avem un acord în acest sens. Un acord tripartid, între noi și Mircea Diaconu și vrem ca acest lucru să îl ducem la îndeplinire. Opțiunile legate de susținerea Guvernului nu au nicio legătură. Noi nu facem parte din Guvern. Noi am convenit că dăm un vot pentru învestirea Guvernului. Mai departe, probabil că ALDE va rămâne să facă opoziție. Eu și colegii mei mergem înainte cu susținerea lui Mircea Diaconu în pofida faptului că avem o poziționare diferită privind Guvernul Orban”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Victor Ponta afirma, în urmă cu o zi, că ”Noi îl susținem pe Mircea Diaconu, dar nu știu dacă cei de la ALDE, acum fiind aliați cu PNL-ul care-l au pe Iohannis candidat, îl mai pot susține pe Diaconu. Dacă pot, foarte bine. Nu a fost niciodată vorba despre o alianța politică”. Totodată, el întreba, despre condiția cotei unice, dacă Tăriceanu nu a aflat că nu mai suntem în 2005. 

VEZI ȘI: Vot pentru Guvernul Orban. Dăncilă: Categoric nu vom asigura cvorum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel