Tăriceanu - Orban, atac zdrobitor. ”Jihad politic”

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu dă de pământ cu Ludovic Orban. Președintele ALDE face praf PNL. 

PNL, demers nefiresc. Orban, rămas la nivelul anilor `90

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, a afirmat că ”din când în când, consider că este bine să privim înapoi la originile ideologice ale partidului din care facem parte. Suntem un partid de factură liberală și cred că, din când în când, fiecare dintre noi trebuie să-și pună o întrebare simplă. Care sunt valorile pentru care milităm, care sunt valorile pe care le susținem, care sunt valorile cu care ne identificăm? Ei bine, la această întrebare simplă – eu pentru ce militez – pe care să știți că am primit-o și eu într-o bună zi când eram ceva mai tânăr în politică, trebuie să avem întotdeauna în minte un răspuns foarte clar și ridic această problemă. De ce? Pentru că asistăm cu toții în ultimele zile la un demers nefiresc prin care un partid politic, în speță PNL-ul încearcă să ajungă la putere prin mijloace care nu fac parte din jocul democratic. Ridic această problemă nu pentru a ne verifica noi cunoștințele despre liberalism, ci pentru că trăim niște vremuri care sunt cu totul și cu totul anormale și în care asistăm la un asalt asupra drepturilor și libertăților fundamentale. Vedem așadar un partid de opoziție care prin liderul său încearcă să contribuie la dărâmarea guvernului rezultat din alegeri democratice, dar folosindu-se de intrumentele represive ale statului. Probabil că așa a învățat el. În orice caz , liderul PNL-ului mi se pare un om care a rămas la nivelul copilăriei politice a anilor '90. Și prin limbaj și prin manifestări și prin modul de acțiune.”

Tăriceanu, mesaj de forță. Poziționare clară în scandalul momentului

”Gust amar”

Președintele ALDE a mai spus că ”acțiunile celor din opoziție sunt convins că nu ne vor impresiona, nu ne vor intimida, dar mie cel puțin îmi lasă un gust extrem de amar. Noi avem o responsabilitate și anume, responsabilitatea care decurge din votul pe care cetățenii ni l-au acordat. Votul lor a fost pentru a apăra nu doar valorile, ci și drepturile și libertățile cetățenilor și cred că este nevoie să subliniem întotdeauna în evenimente importante aceste lucruri”.

”Jihad politic”

”Traian Băsescu, după cum știți, a avut o obsesie: `Jos Guvernul Tăriceanu!`. Acum există o altă obsesie: `Jos Guvernul PSD-ALDE!`. Băsescu a avut guvernul lui, mă refer la Guvernul Boc și rezultatul îl știți. A fost un dezastru total pentru România. Iohannis a avut și el guvernul lui, Guvernul Cioloș, guvernul zero! Din nou, același dezastru. Este o vorbă, că nu poți să faci aceleași greșeli și să te aștepți la rezultate diferite. Se repetă aceleași greșeli pe care Băsescu le-a făcut, inclusiv încercarea de a folosi statul paralel în lupta politică. Două lucruri sunt clare după desfășurarea de forțe din ultimele două săptămâni și anume: opoziția după cum se vede nu are niciun proiect pentru România, are un singur mesaj: `Jos Guvernul!`. Eventual, cu o adăugire aș spune eu: `Băieți, continuați cu dosarele politice pentru că asta e soluția care poate să ne ajute, față de impotența pe care o dovedim`. Al doilea lucru care îmi este la fel de clar este că România nu poate continua cu acest sistem care poate fi denumit `jihad politic`. Nu putem să continuăm cu divizarea societății, trebuie să existe un proiect care să unească societatea, să adune împreună toate energiile pozitive ale acestei țări și ale acestei națiuni” a conchis Călin Popescu Tăriceanu, la Timișoara, în contextul alegerii noii structuri de conducere ALDE Timiș. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel